ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.»

 

Η 5η Ιουνίου είναι η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και έχουμε την ατυχία να την τιμούμε μέσα σε έναν κόσμο που καταστρέφεται ταχύτατα στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Από τις ΗΠΑ και τον Πρόεδρο τους που θεωρεί ασήμαντη την κλιματική αλλαγή και αποσύρει την χώρα του από τη «Συμφωνία του Παρισίου», μέχρι την «Ελληνικός Χρυσός» που μολύνει συστηματικά το περιβάλλον της Βόρειας Χαλκιδικής με σκοπό να εξασφαλίσει το μέγιστο δυνατό κέρδος.

Από τους ωκεανούς και τα θηλαστικά τους που κολυμπάνε ανάμεσα σε τόνους πλαστικών και ξεβράζονται νεκρά και δηλητηριασμένα στις ακτές, μέχρι τις παράνομες χωματερές που λειτουργούν στην χώρα μας με την ανοχή των δημοσίων φορέων, χωρίς να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές μετατρέποντας τα δάση και τα ποτάμια μας, σε υγειονομικές βόμβες.

Από τον, μολυσμένο με πετρέλαιο, Σαρωνικό και τους ατιμώρητους εφοπλιστές μέχρι τους εμπρησμούς στα δάση και τις επικείμενες παρεμβάσεις στην παρθένα φύση της Ηπείρου προκειμένου να εξορυχθεί το πετρέλαιο που θα ανεβάσει τα κέρδη άλλης μίας πολυεθνικής εις βάρος των κατοίκων.

Και πάντοτε υπάρχει η βραδυφλεγής βόμβα της διαχείρισης των απορριμμάτων  και της εισαγωγής της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτήν, με πρόφαση την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισης της κατάστασης και πραγματική αιτία, την κερδοφορία των εταιρειών και σε αυτόν τον τομέα, χωρίς κανόνες και με παντελή αδιαφορία για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Γη, το κοινό μας σπίτι, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και οι κυβερνήσεις και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κωφεύουν όσο το περιβάλλον θυσιάζεται καθημερινά ως νέα «Ιφιγένεια» για να εξευμενιστούν οι θεοί τους κέρδους.

Ο «Εφιάλτης της Περσεφόνης» του μεγάλου Νίκου Γκάτσου είναι εδώ και παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια μας.

Οι λαοί πρέπει να υπερασπιστούν το κοινό τους σπίτι και να αγωνιστούν για την προστασία του περιβάλλοντος και της γης που θα κληροδοτήσουν στους επόμενους.

Ας μην εθελοτυφλούμε κι ας μην δεχτούμε περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, προκειμένου οι πολυεθνικές να δρούνε ανενόχλητες.

            Αν υποχρεούται κάποιος να σώσει την Γη, είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι της, με δράσεις ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν μοναδικό στόχο την αύξηση των καπιταλιστικών κερδών, ενάντια στους πολέμους που σκοτώνουν ανθρώπους και διαλύουν τα οικοσυστήματα και ενάντια στην πάσης φύσεως αυθαιρεσία.  

 

Το γραφείο τύπου

5/6/2018