ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κέρκυρα: η ΛΑ.Ε με Δ. Στρατούλη και Στ. Σαμοΐλη στους απολυμένους συμβασιούχους – παρατασιούχους Δήμου Κέρκυρας

 

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ της ΛΑ.Ε και ο Στέφανος Σαμοΐλης, πρώην βουλευτής, επισκέφτηκαν το Κέντρο Αγώνα των 117 απολυμένων συμβασιούχων Δήμου Κέρκυρας στις σκηνές, που έχουν στήσει έξω από το δημαρχείο Κέρκυρας και συνομίλησαν μαζί τους.

Οι συγκεντρωμένοι στο στέκι του Κέντρου Αγώνα απολυμένων Δήμου Κέρκυρας ενημέρωσαν τους Δ. Στρατούλη και Στ. Σαμοΐλη ότι η 3Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ οδήγησε χιλιάδες συμβασιούχους στην ανεργία, ενώ τα Προσωρινά Αποτελέσματα αποδεικνύουν ξεκάθαρα τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους συμβασιούχους εργαζομένους, αφού λιγότεροι από το 10% του συνόλου τους συμπεριλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες των αποτελεσμάτων αυτού του διαγωνισμού. Το ίδιο συνέβη και με το δήμο Κέρκυρας, αφού στο διαγωνισμό πέτυχαν μόνο 17 και έμειναν απ’ έξω και απολύθηκαν 117 εργάτες καθαριότητας.

Οι Δ. Στρατούλης και Στ. Σαμοΐλης κατάγγειλαν την κυβέρνηση για την αθέτηση των δεσμεύσεων της και για τον εμπαιγμό της σε βάρος των συμβασιούχων-παρατασιούχων των ΟΤΑ. Επίσης εξέφρασαν τη στήριξη και συμπαράσταση της ΛΑΕ στον αγώνα τους για την άμεση επαναφορά όλων των απολυμένων συμβασιούχων των Δήμων στην εργασία τους, τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων.

Τέλος υπογράμμισαν ότι είναι ακραία αντικοινωνικό και αντεργατικό το γεγονός ότι η Κέρκυρα έχει βουλιάξει στα σκουπίδια και την ίδια στιγμή να έχουν χάσει τη δουλειά τους 117 εργάτες καθαριότητας, που με διαδικασίες έκτακτης ανάγκης θα έπρεπε να έχουν γυρίσει στην εργασία τους για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος.

 

Αθήνα 4/6/2018

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.