Λαφαζάνης και Μελανσόν τάχθηκαν κατά των ευρωπαϊκών συνθηκών με στόχο μια Ευρώπη των λαών, των εργαζομένων και της ισότιμής συνεργασίας

Ο Παναγ. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, μαζί με τον Νίκο Χουντή ευρωβουλευτή της ΛΑ.Ε, είχε στο κτίριο του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Η συνάντηση, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό και συναγωνιστικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε μετά την εκδήλωση για το μέλλον της Ευρώπης, που έλαβε χώρα στην αίθουσα της ευρωομάδας της Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο, στην οποία μεταξύ άλλων μίλησαν και ο Ζ. Λ. Μελανσόν με τον Παναγ. Λαφαζάνη καθώς και διακεκριμένοι ευρωβουλευτές και στελέχη άλλων αριστερών κομμάτων της Ευρώπης, όπως έχουμε καταγράψει σε προηγούμενο Δελτίο.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις σε Ελλάδα, Γαλλία και στην Ευρώπη και συμφώνησαν ότι η ευρωζώνη και η ΕΕ στη βάση των ισχυουσών συνθηκών και με ότι αυτές συνεπάγονται δεν έχει και δεν μπορεί να έχει κανένα θετικό μέλλον για τους λαούς.

Ο Παν. Λαφαζάνης και Ζ. Λ. Μελανσόν συμφώνησαν στην ανάγκη να ενισχυθούν και να αναβαθμιστούν περαιτέρω και ουσιαστικά οι σχέσεις και η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πολιτικές δυνάμεις, τις οποίες εκπροσωπούν, ιδιαίτερα σε τούτη την κρίσιμη περίοδο που διανύουν η Ελλάδα και η Γαλλία και κυρίως όλη η Ευρώπη.

Και οι δύο ηγέτες τόνισαν ιδιαίτερα το πόση σημασία αποδίδουν στον πιο ουσιαστικό συντονισμό των ευρύτερων δυνατών αριστερών δυνάμεων της ηπείρους μας που είναι αντίθετες με τις ευρωπαϊκές συνθήκες, με στόχο την ριζική αλλαγή της ευρωπαϊκής πορείας, για μια Ευρώπη των λαών, των εργαζομένων, της ειρήνης και της ισότιμης συνεργασίας, χωρίς ηγεμονισμούς και κηδεμονίες.

Στο πλαίσιο αυτό Ζ. Λ. Μελανσόν και Παν. Λαφαζάνης συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν στο επόμενο διάστημα επίσημη συνάντηση για να εξετάσουν από κοινού θετικά βήματα σε όλες αυτές τις κατευθύνσεις.

Για το Γραφείο Τύπου

31/5/2018