Καταγγελία ΛΑ. Ε. Ιωαννίνων 29.05.18

Στο  πρόσφατο κοινό συνέδριό τους, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και η Κεντρική Ένωση Δήμων  (ΚΕΔΕ), αποφάσισαν ομόφωνα  την εναντίωση τους στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

Παρόλα αυτά η Περιφερειακή αρχή της Ηπείρου ενώ φαινομενικά αντιτάσσεται στους πλειστηριασμούς, έχει ως πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τον κ. Σταύρο Παργανά, συμβολαιογράφο που συμμετέχει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Καλούμε την Περιφερειακή αρχή Ηπείρου  και τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη είτε να απομακρύνει τον κ. Παργανά από τη θέση του είτε να δηλώσουν ανοικτά τη στήριξη τους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων που στρέφονται ενάντια των πιο φτωχών και αδύναμων στρωμάτων της περιφέρειας και της χώρας μας, ώστε να γνωρίζει ο λαός της Ηπείρου ποιοι τον εκπροσωπούν και με τι θέσεις. Υπενθυμίζουμε στην Περιφερειακή αρχή Ηπείρου, ότι σε πρόσφατη πανευρωπαϊκή έρευνα, η περιφέρειά μας κατέχει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη στους νέους, με ότι αυτό συνεπάγεται για το σύνολο της κοινωνίας μας.

 

Το γραφείο τύπου της ΛΑ. Ε. Ιωαννίνων