Η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας σε ανακοίνωσή της, έπειτα από τη δίκη και την αθώωση των 6 πολιτών για τις διαμαρτυρίες τους ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ το 2014, διερωτάται αν το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου διατηρεί φάκελο υπόπτων για συμμετοχή σε διαδηλώσεις.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 22/5, 6 αγωνιστές (μεταξύ αυτών και 2 μέλη της ΛΑΕ) σύρθηκαν στο δικαστήριο στο Ναύπλιο για την συμμετοχή τους σε διαδήλωση το 2014 ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης οι αστυνομικοί που τους είχαν μηνύσει κατηγορώντας τους για δήθεν άσκηση βίας εναντίον τους έπεσαν σε συνεχόμενες αντιφάσεις καταδεικνύοντας έτσι ότι κάθε δίωξη ήταν κατασκευασμένη και μοναδικός σκοπός ήταν η τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται.

Το ερώτημα όμως που ανακύπτει μετά και την πανηγυρική αθώωση των κατηγορουμένων είναι με ποιον τρόπο ταυτοποιήθηκαν οι συγκεκριμένοι 6 διαδηλωτές καθώς κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας καμία σύλληψη δεν είχε γίνει.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών οι διαδηλωτές ταυτοποιήθηκαν από φωτογραφίες που τους υπέδειξαν οι ανώτεροί τους στο αστυνομικό τμήμα Ναυπλίου.

– Διατηρεί το αστυνομικό τμήμα Ναυπλίου φωτογραφίες «υπόπτων για συμμετοχή σε διαδηλώσεις»;

– Έχουμε επιστρέψει στην εποχή των φακέλων κοινωνικών φρονημάτων;

– Γνωρίζει η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η ίδια η κυβέρνηση τις πρακτικές αυτές στοχοποίησης διαδηλωτών».