Δελτίο Τύπου

Στήνουν νέα τραγωδία για τους συνταξιούχους

Με ψέματα η κυβέρνηση με τη σιωπηρή στήριξη των μνημονιακών κομμάτων σχεδιάζει περικοπές ακόμη και πάνω από 400 ευρώ το μήνα στις συντάξεις

Με ψέματα, παραπλανητικές δηλώσεις, με «μαστίγιο και καρότο» και «φτηνά» επικοινωνιακά τρικ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τη σιωπηρή στήριξη των μνημονιακών κομμάτων της Βουλής, ετοιμάζει μια νέα τραγωδία σε βάρος των συνταξιούχων. Με βάση τους ήδη ψηφισμένους νόμους και το επικαιροποιημένο μνημόνιο, οι περικοπές από την 1η Ιανουαρίου του 2019 θα ξεπερνούν ακόμη και τα 400 ευρώ το μήνα (!) φτάνοντας στα όρια της εξαθλίωσης τη συντριπτική πλειονότητα των «απόμαχων της εργασίας».

Οι επιπτώσεις από τα επερχόμενα, νέα δραματικά «κουρέματα» των συντάξεων δεν είναι άκρως δυσμενείς μόνο για τους δικαιούχους αλλά και για τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Οι συνταξιούχοι έχουν υποκαταστήσει από την αρχή της περιόδου των μνημονίων το Κοινωνικό Κράτος, το οποίο συρρικνώθηκε για χάρη της ικανοποίησης των απαιτήσεων που έθεσαν από το 2010 μέχρι σήμερα, οι θεσμοί – «οικονομικοί δολοφόνοι». Ετσι, οι μειώσεις – σοκ δεν θα αγγίξουν μόνο τους συνταξιούχους αλλά και τα άνεργα παιδιά τους, ακόμη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού θα υπάρξουν επιπτώσεις και στην κατανώση, η οποία θα μειωθεί περαιτέρω, όπως προκύπτει και από πρόσφατη έρευνα για τη φτώχεια του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Τόσο οι συνταξιούχοι, όσο και οι νεότερες γενιές οφείλουν άμεσα να αντιδράσουν μπροστά σε αυτό το συνεχιζόμενο κύμα της εξαθλίωσης, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, δεν θα σταματήσει στις περικοπές του 2019 αλλά θα έχει συνέχεια, με στόχο οι συντάξεις να μετατραπούν σε προνοιακού χαρακτήρα επιδόματα.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

24/5/2018