ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Ξύλο και τραυματισμοί σε συγκέντρωση της ΛΑΕ και του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών έξω από συμβολαιογραφείο.»

 

Με εντολή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι δυνάμεις καταστολής για μια ακόμα φορά ξεπέρασαν κάθε όριο αυταρχισμού.

Οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, με πρωτοφανή βία, στο πλήθος διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από συμβολαιογραφείο στην Αθήνα (Καποδιστρίου 18) αντιδρώντας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στην υφαρπαγή λαϊκών κατοικιών 60  ή και 70 τ.μ.

Στη συγκέντρωση είχαν καλέσει η ΛΑΕ και άλλες κοινωνικές συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν με τις ασπίδες και με τα γκλομπ τους διαδηλωτές της ΛΑ.Ε και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Από την αστυνομική επίθεση με γκλομπς ακόμα και με κλωτσιές τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές, ο Θανάσης Γούναρης, μέλος του κινήματος κατά των Πλειστηριασμών, τον οποίο και παρέλαβε ασθενοφόρο και ο Αντώνης Μαυρομάτης, μέλος της ΛΑΕ.

Αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί πάνω από 600 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων δεκάδες αφορούν πρώτες κατοικίες και ακίνητα αξίας πολύ κάτω από αυτό το δήθεν κυβερνητικό πλαφόν.

Η βία, η αστυνομοκρατία και ο αυταρχισμός όμως δεν μπορούν να σταματήσουν το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών και της υφαρπαγής των πρώτων κατοικιών και των λαϊκών περιουσιών, που θα συνεχίσει να αγωνίζεται και η ΛΑΕ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.

 

Το γραφείο τύπου

23/05/2018