ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο Κων. Κατσίκης των ΑΝΕΛ για τις ομοφοβικές δηλώσεις του»

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που βουλευτές εκφράζουν ομοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις από το βήμα της Βουλής κι αυτό δεν αφορά μόνο τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι των ΑΝ.ΕΛ. έχουν επανειλημμένος εκφραστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο. Πρόσφατα όμως ο κ. Κατσίκης των ΑΝ.ΕΛ. έφτασε στο σημείο, σε μία άνευ προηγουμένου ομοφοβική έξαρση, να εξισώσει έμμεσα την ομοφυλοφιλία με το παιδοφιλία.

Αλγεινή εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής, να μην προχωρήσει στην παραδειγματική τιμωρία (επίπληξη ή ποινή) του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Η επιτροπή απλώς απεφάνθη ότι η δήλωση Κατσίκη είναι «προσβλητική» (ευχαριστούμε για την πληροφορία!) και αρκέστηκε σε αυτό χωρίς να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.

Φυσικά ο κ. Κατσίκης είναι βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας και προφανώς είναι ανάλογη και η αντιμετώπιση του από την επιτροπή.

Η Λαϊκή Ενότητα όμως θεωρεί πως η απόφαση – «χάδι» της Επιτροπής ουσιαστικά αθωώνει τον κ. Κατσίκη και «κλείνει το μάτι» στους βουλευτές που προβαίνουν σε ομοφοβικές, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες δηλώσεις, δίνοντας θεσμική υπόσταση στην ατιμωρησία.

Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την παραδειγματική πειθαρχική τιμωρία του κ. Κατσίκη σύμφωνα με το άρθρο 2 του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου με βάση το οποίο οι βουλευτές καλούνται: «Να συµβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων µίσους κατά προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους, των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεών τους, του φύλου τους, της ηλικίας τους, της αναπηρίας τους ή του σεξουαλικού προσανατολισµού τους.

Στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προορισμό τους. Ονειρευόμαστε μία κοινωνία στην οποία κανένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού, δεν θα προβαίνει σε απαράδεκτες ομοφοβικές δηλώσεις και ειδικά από το βήμα της Βουλής.

Το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

17/5/201