Αντιιϊπεριαλιστικο, δημοκρατικό φιλειρηνικό μέτωπο κατά ΗΠΑ και Σιωνιστών Ισραήλ

Λαφαζάνης: Απόλυτη καταδίκη και πλήρης απομόνωση των σιωνιστών του Ισραήλ

Αντιϊμπεριαλιστικο δημοκρατικό φιλειρηνικό μέτωπο τώρα με όλες τις δυνάμεις της περιοχής μας που μάχονται τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, τους σιωνιστές του Ισραήλ και τις κάθε λογής επεκτατικές πολιτικές

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη και τους Κ. Ήσυχο και Δ. Φλαμιάτο μέλη του Π.Σ της ΛΑ.Ε, η οποία μαζί με τους Βαγγέλη Πισσία και Μιχάλη Τικτόπουλο, από την πλευρά της Διεθνούς Επιτροπής για την Ειρήνη στη Συρία, η οποία βρίσκεται στο Λίβανο, πραγματοποίησε εξαιρετικά σημαντικές συναντήσεις στη Βηρυτό με πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες του Λιβάνου, οι οποίες και συνεχίζονται.
Καταρχάς η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε μαζί με τους εκπροσώπους της Διεθνούς Επιτροπής για την ειρήνευση στη Συρία, είχε πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση σε αγωνιστικό και συντροφικό κλίμα με τον Χάνα Καρίμπ, Γενικό Γραμματέα του ΚΚ Λιβάνου και τους Ουμάρ Ντιμπλ και Φαντί Ναμπούντ, μέλη του πολιτικού γραφείου και τον Αμάντ Ντάτζερ μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Λιβάνου.
Ο Γενικός Γραμματέας του ιστορικού και ηρωικού κόμματος του ΚΚ Λιβάνου αναφέρθηκε σύντομα στους μεγάλους αγώνες του κόμματος και τους μάρτυρες του για την υπεράσπιση της παλαιστινιακής υπόθεσης, της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του Λιβάνου και της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων.
Ο Παν. Λαφαζάνης εξήρε τις καλές σχέσεις ανάμεσα στη ΛΑ.Ε και στο ΚΚ Λιβάνου, τόνισε την σημασία της περαιτέρω σύσφιξης αυτών των σχέσεων και ανάδειξε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός πλατιού αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού φιλειρηνικού μετώπου, θα εκτείνεται από τα Βαλκάνια ως την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και θα περιλαμβάνει πολιτικές δυνάμεις, οργανώσεις, κινήματα, φορείς, προσωπικότητες και φυσικά πολίτες που εναντιώνονται στην επιθετικότητα των ΗΠΑ, στους Σιωνιστές του Ισραήλ και τις χώρες με επεκτατικές επιδιώξεις.
Ο Παν. Λαφαζάνης και η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε μαζί με τους Β. Πισσία και Μιχ. Τικτόπουλο είχαν ενδιαφέρουσα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Χεζμπολάχ στην έδρα της η οποια είχε επικεφαλής τον Χατζή Χασάν μέλος του Π.Γ της Χεζμπολάχ ενώ το βράδυ η αντιπροσωπεία της Χεζμπολάχ παρέθεσε γεύμα στην αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε.
Η αντιπροσωπεία της Χεζμπολάχ ανέπτυξε κατά τη συνάντηση διεξοδικά τις θέσεις της για τις εξελίξεις στο Λίβανο και τη Συρία, εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της στην κυβέρνηση του Άσαντ, ενώ καταδίκασε την θηριωδία του Ισραήλ στη Γάζα.
Ο Παν. Λαφαζάνης συνεχάρη την Χεζμπολάχ και τους συμμάχους της για τη νίκη τους στις πρόσφατες εκλογές και ευχήθηκε αυτή η επιτυχία να βοηθήσει σημαντικά στην ήττα των επιθετικών σχεδιασμών των ΗΠΑ και των γερακιών του Ισραήλ στην περιοχή, τις οποίες και καταδίκασε ενώ τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας στη Συρία και της προάσπισης της ασφάλειας και εδαφικής ακεραιότητας της.
Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με τον πρέσβη της Συρίας στη Βηρυτό με τον τελευταίο να εκθέτει τις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία και τους σοβαρότατους κινδύνους ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή εξαιτίας της επιθετικότητας ΗΠΑ και Ισραήλ, πόλεμος που μπορεί να πάρει ακόμα και παγκόσμιες διαστάσεις.
Ο Παν. Λαφαζάνης και η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε τόνισαν την καταδίκη τους στις στρατιωτικές επιθέσεις των ΗΠΑ και Ισραήλ και των τυχοδιωκτικών οργανώσεων τους στη Συρία και υποστήριξε την ανάγκη για άμεση ειρηνική λύση στη χώρα αυτή που να εγγυάται την διεθνή νομιμότητα, την σταθερότητα, την ασφάλεια και την ακεραιότητα της.
Δήλωση Παναγ. Λαφαζάνη
Ο Παν. Λαφαζάνης μιλώντας στα ΜΜΕ της Βηρυτού χαρακτήρισε ως “εγκληματική εξολόθρευση ενός ολόκληρου λαού την πολιτική που εφαρμόζει το Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη και ιδιαίτερα στη Γάζα κατά των παλαιστινίων η οποία θυμίζει και μοιάζει μόνο με τις ναζιστικές θηριωδίες του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ο πραγματικός, όμως, δήμιος των παλαιστινίων και της ευρύτερης περιοχής είναι η βάρβαρη και εμπρηστική πολιτική των ΗΠΑ, η οποία προκαλεί με τον πιο βάναυσο τρόπο τους ελεύθερους πολίτες όλου του κόσμου και κυρίως δημιουργεί το έδαφος για ενα γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή.
Η ελληνική κυβέρνηση, έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε στρατηγικό σύμμαχο και δορυφόρο των γερακιών του Ισραήλ, γίνεται εκ των πραγμάτων συνεργός στη διάπραξη των φρικτών εγκλημάτων του ισραηλινού καθεστώτος. Αυτήν την ώρα χρειάζεται απόλυτη καταδίκη και πλήρης απομόνωση των Σιωνιστών του Ισραήλ και σκληρά μέτρα για το σταμάτημα των βάρβαρων σφαγών του”.
Για το Γραφείο Τύπου
15/5/2018