Πολύ μαζική και δυναμική η συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και η πορεία τους στο Υπουργείο Οικονομικών

Την αντίθεσή τους στις αντισυνταξιουχικές – αντιασφαλιστικές μνημονιακές πολιτικές, που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν τα 8 τελευταία χρόνια όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η σημερινή, που μετατρέπουν εκατομμύρια συνταξιούχους σε ζητιάνους εξέφρασαν σήμερα με τη πολύ μαζική, αγωνιστική τους κινητοποίηση στην Αθήνα οι συνταξιούχοι, ύστερα από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Με συνθήματα, όπως «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακούστε το καλά, ο νόμος του Κατρούγκαλου θα μείνει στα χαρτιά» οι συνταξιούχοι απαίτησαν και σήμερα να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και του νόμου 4472/17 (νόμος Αχτσιόγλου), να μην καταργηθούν τα οικογενειακά επιδόματα και το ΕΚΑΣ. Διεκδικησαν να ξαναπάρουν πίσω όσα τους έχουν αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο, που ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν σήμερα, Τρίτη, 15 Μάη, αρχικά στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Εν συνεχεία πραγματοποίησαν μαζική δυναμική και πολύχρωμη πορεία μέσω της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος στο Υπουργείο Οικονομικών. Η μαζικότητα της πορείας ήταν τόσο μεγάλη ώστε όταν η κορυφή της ήταν στο Σύνταγμα η ουρά της ήταν στην Ομόνοια.

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των συλλόγων συνταξιούχων, οι οποίοι μεταξύ άλλων, υπογράμμισαν ότι δεν αποδέχονται τους νόμους Κατρούγκαλου και Αχτσιόγλου και τις συνταξιοκτόνες διατάξεις τους, προσθέτοντας ότι για τους συνταξιούχους υπάρχει μόνο ο δρόμος της ενότητας και του αγώνα. Επίσης, κάλεσαν τους συνταξιούχους να πιστέψουν στη δύναμή τους και μαζί με το εργατικό κίνημα να απαντήσουν στην αντεργατική και αντιασφαλιστική επίθεση και να συμμετέχουν μαζικά στην επόμενη κινητοποίηση των συνταξιούχων, την Παρασκευή 25 Μάη, στο υπουργείο Υγείας και στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 30 Μάη.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε και η Ευδοκία Παπαγεωργίου, από το Σύλλογο «Αξία» που διεκδικούν τις συντάξεις χηρείας.

Στη συγκέντρωση και στη πορεία συμμετείχε μεγάλο κλιμάκιο στελεχών και μελών της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής τα μέλη της ΠΓ Δημήτρη Στρατούλη, Γιάννη Τόλιο, Δέσποινα Σπανού, Γιάννη Δούκα και Βασίλη Πριμηκήρη.