Στηρίζουμε τον αγώνα των συνταξιούχων – Όχι στην κατεδάφιση των συντάξεων. 

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τον αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων ενάντια στη συνεχιζόμενη κυβερνητική επίθεση στις συντάξεις.

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια ανάλγητη πολιτική προχώρησε πρόσφατα στην κατάργηση των επιδομάτων απόλυτης αναπηρίας και των οικογενειακών επιδομάτων από τις επικουρικές συντάξεις και μετά την πύρρειο «νίκη» με την οριακή απόφαση 13 – 12 του Συμβουλίου της Επικρατείας, απόφαση που ενισχύει τις υποψίες για παρασκηνιακές πολιτικές συμφωνίες, προχωρεί ακάθεκτη και για τη νέα μείωση των συντάξεων με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 01/01/2019.

Αυτά σε συνέχεια της δραστικής μείωσης, που έχει επιβάλλει σε κύριες και επικουρικές, σε συνέχεια των παράνομων περικοπών ακόμη και με βάση τους δικούς της νόμους και που παρά τις περί αντιθέτου εξαγγελίες, οι παράνομες περικοπές στις κύριες συντάξεις δεν επιστρέφονται.

Παράλληλα η αναμονή των εν δυνάμει συνταξιούχων για καταβολή νέων συντάξεων όλο και μεγαλώνει, οι αιτήσεις που εκκρεμούν ξεπερνούν τις 220.000, η δέσμευση που υπήρχε για διεκπεραίωσή τους μέχρι τον Ιούνιο του 2018 μεταφέρθηκε για Αύγουστο του 2018 αλλά ούτε αυτό φαίνεται να είναι εφικτό, ενώ στον ΕΦΚΑ μεγαλώνουν τα λειτουργικά – οργανωτικά προβλήματα.

Αυτό που απαιτείται είναι το σταμάτημα της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής για τις συντάξεις και η εφαρμογή ενός προγράμματος στήριξης των συντάξεων με τη σταδιακή επαναφορά των συνταξιουχικών δικαιωμάτων, που πετσόκοψαν όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων, με τη στήριξη της μισθωτής εργασίας, με τη μείωση της ανεργίας, με την αύξηση των μισθών και συνακόλουθα την αύξηση των εσόδων του ασφαλιστικού συστήματος.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Παναττική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις.

Την Τρίτη 15/5/2018 10.00 πμ

στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας)