Δελτίο Τύπου

 Μέλη της ΛΑ.Ε. με πανό στην οροφή αστυνομικού βαν σε νέα αγωνιστική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών 

Στην είσοδο συμβολαιογραφείου στην Ακαδημίας 62

Αστυνομοκρατία με πλήθος από ασφαλίτες στην περιοχή

Μέλη της ΛΑ.Ε. ανέβηκαν στην κορυφή αστυνομικού βαν, που  για άλλη μια φορά παράνομα και αυθαίρετα είχε τοποθετηθεί πάνω στο πεζοδρόμιο στην είσοδο κτηρίου επί της Ακαδημίας 62, που βρίσκεται συμβολαιογραφείο, το οποίο πραγματοποιούσε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Τα μέλη της ΛΑ.Ε σήκωσαν και κράτησαν στην οροφή του αστυνομικού βαν για πολύ ώρα ανοιγμένο πανό της ΛΑ.Ε. που ανέγραφε ”Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και η ΛΑ.Ε, σήμερα, Τετάρτη, 02/05/2018, διοργάνωσαν αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε συμβολαιογραφικό γραφείο, στην οδό Ακαδημίας 62, στην Αθήνα.

Το συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο πραγματοποιούσε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούςκαι μάλιστα μεταξύ άλλων  διαμερίσματος 60 τ.μ. με μια μικρή αποθήκη 5,8τ.μ στο Μαρούσι, με πρώτη προσφορά 88.000 ευρώ και διαμερίσματος 101 τ.μ. στην Ηλιούπολη, με πρώτη προσφορά 124.000 ευρώ.

Η αστυνομοκρατία δεν περιορίστηκε μόνο στην παράνομη τοποθέτηση του αστυνομικού βαν πάνω στο πεζοδρόμιο και στην παρουσία διμοιριών ΜΑΤ σε κοντινή απόσταση, αλλά επεκτάθηκε για πρώτη φορά με την παρουσία μεγάλου πλήθους ασφαλιτών με πολιτικά μπροστά στο συγκεκριμένο κτίριο και κυρίως στις γύρω καφετέριες.

Στη συγκέντρωση έδωσε το παρόν ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης, και εκτός από το μπλοκ της ΛΑ.Ε συμμετείχε και η ”Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών”.

Η αγωνιστική κορύφωση της σημερινής κινητοποίησης στην Αθήνα ήταν, όπως προαναφέρθηκε, όταν μέλη της ΛΑ.Ε, αγνοώντας την έντονη και προκλητική αστυνομική παρουσία, ανέβηκαν στην οροφή του αστυνομικού βαν και σήκωσαν πανό της ΛΑΕκατά των πλειστηριασμών.

Οι εκατοντάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, που είχαν προγραμματιστεί σήμερα σ’ όλη τη χώρα, καθώς και οι μαζικοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που κάνει πλέον και το Δημόσιο για χρέη πάνω από 500 ευρώ, ανέδειξαν για άλλη μία φορά την πλήρη πολιτική αναξιοπιστία και τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε σχέση με τη δήθεν δέσμευσή της,  ότι δεν θα εκπλειστηριαστούν πρώτες κατοικίες και ακίνητα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ.

Η ΛΑΕ και τα κινήματα και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους  ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε όλη την χώρα διαμήνυσαν για άλλη μια φορά ότι ούτε η αστυνομική βία,ούτε οι προσαγωγές ούτε οι συλλήψεις δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους κατά της αρπαγής λαϊκής περιουσίας και κατοικίας. Επίσης, ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους και διεκδικούν την ευρεία διαγραφή των ιδιωτικών χρεών (σεισάχθεια) ως ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία και για την αντιμνημονιακή ανατροπή.

Δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας της ΛΑ.Ε. σε συμβολαιογραφείο της οδού Ακαδημίας.

Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Το μόνο αναπτυξιακό σχέδιο που έχει η κυβέρνηση είναι να εκπλειστηριάσει τα σπίτια του λαού και τις λαϊκές περιουσίες.»

«Είμαστε σήμερα, μια μέρα μετά την Πρωτομαγιά.

Κι όμως αυτή η κυβέρνηση αντί να τιμήσει τις θυσίες των εργατών στην χώρα μας για τις εργασιακές κατακτήσεις και τα εργασιακά δικαιώματα, προχωράει την άλλη μέρα από την Πρωτομαγιά, σε μαζικούς πλειστηριασμούς σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα γίνονται 400 πλειστηριασμοί.

Μην σας κοροϊδεύει η κυβέρνηση με τα περίφημα «αναπτυξιακά σχέδια». Το μόνο αναπτυξιακό σχέδιο που έχει η κυβέρνηση είναι να πάρει τα σπίτια του λαού και να αρπάξει τις λαϊκές περιουσίες.

Σήμερα, είμαστε εδώ, Ακαδημίας 62, για να ακυρώσουμε κυρίως δυο πλειστηριασμούς.

Πρώτον: Πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, καλά ακούσατε πρώτης κατοικίας, 100 τ.μ. στην Ηλιούπολη από την Alpha Bank έναντι 124 χιλ. ευρώ.

Δεύτερον: Πλειστηριασμό διαμερίσματος 60 τ.μ. στο Μαρούσι έναντι 88.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ας τολμήσει να βγει ο επικεφαλής της γνωστής ομάδας των συμβολαιογράφων να πει ξανά ψέματα με παραπλανητικές, δήθεν, διαψεύσεις.

Αυτές είναι οι βίλες εκατομμυρίων που εκπλειστηριάζονται.

Τέλος, σημειώνω και την ανοικτή επιστολή του μέλους του Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς κας Μιλ. Καραγεωργόπουλου, η οποία καταγγέλλει τεκμηριωμένα τον κ. Ρούσκα και το Υπ. Δικαιοσύνης για παρανομίες και παραθεσμικές διαδικασίες στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Το λέω καθαρά: Τσίπρας-Κοντονής-Ρούσκας έχουν στήσει ένα παρακράτος με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τους οποίους διεξάγουν με τα ΜΑΤ, τον χημικό πόλεμο και έναν στρατό ασφαλιτών με πολιτικά, σαν αυτόν που είναι τώρα διασκορπισμένος επί της Ακαδημίας και μας περιβάλλει.

Ρίχτε μια ματιά γύρω σας και τα δείτε το αίσχος. Αυτοί που βλέπετε στημένους επί ώρες στις γωνίες, τα καφενεία και τα αυτοκίνητα επί της Ακαδημίας είναι ασφαλίτες.

Τα βρώμικα αυτά σχέδια αρπαγής της λαϊκής περιουσίας δεν θα περάσουν.

Η κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό μπλοκ θα φύγουν γρήγορα. Και θα φύγουν γρήγορα όχι μόνο από την εξουσία αλλά και από τη χώρα για να αποφύγουν, ματαίως όμως, να λογοδοτήσουν.»

 

 

Το Γραφείο Τύπου

2/5/2018