ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκέντρωση της ΛΑ.Ε κατά των πλειστηριασμών του Δημοσίου έξω από την ΑΑΔΕ

Παν. Λαφαζάνης: Η πιο μακάβρια επιχείρηση του Δημοσίου δολοφονίας της οικονομίας και της κοινωνίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στη 1 μ.μ. η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε), η «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών», άλλες συλλογικότητες και απλοί πολίτες, έξω από τα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συγκεντρωμένοι κατάγγελλαν την κυβέρνηση, η οποία από σήμερα, 27 Απριλίου, ξεκινάει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη προς στο Δημόσιο επιχειρώντας την γενική καταλήστευση της περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών».

Σήμερα, τόνιζαν, αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων και μη, οι οποίοι θα μπορούν να γίνονται για χρέη προς το Δημόσιο ακόμα και για ποσά πάνω από 500 ευρώ!

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν, μόνο το τελευταίο διάστημα κατά 2,6 δις και ξεπερνούν τα 101 δις, ενώ ο αριθμός των οφειλετών ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια!

Σε μία χώρα που 1,5 εκατομμύριο πολίτες ζούνε σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη και προς το Δημόσιο θα ολοκληρώσουν την κοινωνική καταστροφή.

Οι συγκεντρωμένοι έγραψαν με σπρέι στο πεζοδρόμιο και στον δρόμο μπροστά στην ΑΑΔΕ με μεγάλα γράμματα το σύνθημα «Όχι στους πλειστηριασμούς του Δημοσίου και των τραπεζών».

Την ίδια ώρα, επίσης, οι συγκεντρωμένοι τοποθέτησαν σκάλα με στόχο να αναγράψουν συνθήματα ψηλά στην είσοδο της ΑΑΔΕ, με συνέπεια να γίνουν έντονοι διαπληκτισμοί με τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, ενώ αστυνομικοί έσπρωχναν τους διαδηλωτές μη επιτρέποντας την χρήση σκάλας για την αναγραφή συνθημάτων.

Ο Παν. Λαφαζάνης παρών στην προσπάθεια των διαδηλωτών κατάγγειλε τον αστυνομικό διευθυντή, λέγοντας ότι προκαλεί και παρεκτρέπεται και πως αν θεωρεί ότι οι ειρηνικοί διαδηλωτές παρανομούν να τους συλλάβει και αν νομίζει να συλλάβει και τον ίδιο.

Τελικά οι διαδηλωτές ανέγραψαν τα συνθήματά τους λίγο πιο δίπλα, στην πρόσοψη πάντως του Υπουργείου και της γειτονεύουσας Εθνικής Τράπεζας.

Οι διαδηλωτές, φεύγοντας, έδωσαν την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και κάλεσαν τους πολίτες που περνούσαν από το σημείο αυτό και απευθύνονταν με θερμότατες εκδηλώσεις προς τους διαδηλωτές, να μαζικοποιήσουν με την συμμετοχή τους το κίνημα.

 

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη: «Το δημόσιο ξεκίνησε σήμερα την πιο μακάβρια επιχείρηση του νεοελληνικού κράτους: τους μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας»

Ο Παν. Λαφαζάνης στη διάρκεια της διαμαρτυρίας έκανε στα Μέσα Ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

«Σήμερα η κυβέρνηση ξεκίνησε την πιο μακάβρια και την  πιο εγκληματική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Μιλάω για τους πλειστηριασμούς του δημοσίου. Το δημόσιο με οφειλέτες 1 στους 2 φορολογούμενους, ξεκινάει σήμερα μαζικά πλειστηριασμούς ακινήτων από πρώτη κατοικία μέχρι μικρή λαϊκή περιουσία.

Είναι ντροπή ν’ ακούμε βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος να λέει ότι υποσχεθήκαμε ότι δεν θα εκπλειστηριάζουμε σπίτια αλλά δεν υποσχεθήκαμε ότι δεν θα εκπλειστηριάζουμε μαγαζιά και οικόπεδα. Δηλαδή το μαγαζί το αρπάζουμε;

Το μικρό οικόπεδο που το έχει μια οικογένεια για το παιδί, πάνε και το εκπλειστηριάζουνε;

Πρόκειται για αθλίους που προκαλούν φτωχούς και μικρομεσαίους οικονομικά πολίτες αυτής της χώρας. Πέραν αυτού  εγώ έχω πολλούς γνωστούς, πάρα πολλούς οικογενειάρχες, πάρα πολλούς  πολίτες που έρχονται στο γραφείο μου και μου καταγγέλλουν πλειστηριασμούς πρώτης και μοναδικής περιουσίας.

Καλούμε όλους τους πολίτες να πλαισιώνουν το κίνημα μας για να αποτρέψουμε τράπεζες και δημόσιο να βάλουν ταφόπετρα σε οικονομία και κοινωνία».

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε
Αθήνα, 27/4/2018