ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΣ ΛΑΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

H φετινή Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ξεχωριστή σημασία για το λαό και την εργατική τάξη αυτού του τόπου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να δώσει “εορταστικό” τόνο διακυρήσσοντας το τέλος των μνημονίων την ίδια ώρα που τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη ανακοινώνουν ότι η επιτροπεία παρατείνεται, η ύφεση παραμένει και οι διεθνείς έλεγχοι θα αυξηθούν. Την ίδια ώρα οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, οι πολεμικές μηχανές ακονίζονται και είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε ένα πλατύ ταξικό αντιμπεριαλιστικό διεθνιστικό μέτωπο που θα παλεύει για ειρήνη, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία. Στη φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να δοθεί ένα μαζικό μήνυμα αποδοκιμασίας των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών , του ιμπεριαλισμού και του πολέμου με όπλο την αλλυεγγύη και την πάλη των εργαζόμενων για πολιτική ανατροπή και κοινωνική χειραφέτηση.

Παρόλα αυτά για ακόμα μια φορά στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά γίναμε μάρτυρες μιας γνωστής πλέον τακτικής από τη πλευρά του ΠΑΜΕ η οποία έχοντας την πλειοψηφία στο Δ.Σ απέτρεψε τη δυνατότητα να υπάρχει κοινή συγκέντρωση όλων των σωματείων του Πειραιά με κοινή αφετηρία, κοινή πορεία και κοινά αιτήματα στο Κέντρο του Πειραιά, μιας περιοχής που μαστίζεται από τις μνημονιακές πολιτικές και η ανάγκη για ενωτικούς αγώνες των εργαζόμενων είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Αντίθετα κάλεσε ξεχωριστή συγκέντρωση στη Πλατεία Καραισκάκη μακριά από οποιαδήποτε ενωτική διεργασία. Η τακτική αυτή του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ τελικά λειτουργεί διασπαστικά, απομονώνει και απομακρύνει τους εργαζόμενους από την διεκδίκηση των συμφερόντων τους και καταλήγει να είναι μια διαδικασία αυτόκεντρης οικοδόμησης του κομματικού τους φορέα πέρα και έξω από τις ανάγκες του κινήματος και των εργαζόμενων.

Ως ΛΑΕ Πειραιά εκτιμούμε ότι ώρα όσο ποτέ άλλοτε η Ριζοσπαστική Αριστερά, τα σωματεία, οι συλλογικότητες, οι δυνάμεις της εργασίας, όλοι όσοι αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα αντίστασης στη μνημονιακή επέλαση πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και με κοινούς, μαζικούς, ενωτικούς αγώνες να ορθώσουν τείχος αντίστασης και ανατροπής της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε και των μηχανισμών του κεφαλαίου. Θέλουμε όλα τα “κανόνια” να στοχεύουν προς την ίδια κατεύθυνση και να μην αναζητούν τον εχθρό τους μέσα στο κόσμο της Αριστεράς και των δυνάμεων της εργασίας.

Ως ΛΑΕ Πειραιά στηρίζουμε την Πρωτοβουλία 14 σωματείων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και συνταξιοδοτικών οργανώσεων για συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Πειραιά στις 09:30, στο Πασαλιμάνι.

Καλούμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να ανασκευάσουν την αναχωρητική και σεχταριστική τους λογική και να δώσουν το παρόν σε από κοινού συγκέντρωση στο κέντρο του Πειραιά με όλα τα σωματεία και τις συνδικαλιστικές ενώσεις.

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ