ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στηρίζουμε τον αγώνα των συνταξιούχων

Όλοι και όλες στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) την Τετάρτη 25/4 10.00 πμ

 

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τον αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων ενάντια στις συνεχιζόμενη κυβερνητική επίθεση στις συντάξεις.

 

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια ανάλγητη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων προχώρησε πρόσφατα στην κατάργηση των επιδομάτων απόλυτης αναπηρίας και των οικογενειακών επιδομάτων από τις επικουρικές συντάξεις..

 

Αυτά σε συνέχεια της δραστικής μείωσης, που έχει επιβάλλει σε κύριες και επικουρικές, σε συνέχεια των παράνομων κρατήσεων ακόμη και με βάση τους δικούς της νόμους, σε συνέχεια της μείωσης που έχει προγραμματίσει μέσω του επανυπολογισμού όλων των συντάξεων και της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς!

 

Παράλληλα οι αιτήσεις που έχουν υποβάλει οι εν δυνάμει συνταξιούχοι για καταβολή κύριων, επικουρικών συντάξεων αλλά και εφάπαξ ξεπερνούν τις 220.000 και η δέσμευση που υπήρχε για διεκπεραίωσή τους μέχρι τον Ιούνιο του 2018 μεταφέρθηκε για τον  Αύγουστο του 2018 αλλά ούτε αυτό φαίνεται να είναι εφικτό.

 

Αυτό που απαιτείται είναι το σταμάτημα της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής για τις συντάξεις και η εφαρμογή ενός προγράμματος στήριξης των συντάξεων με τη σταδιακή επαναφορά των συνταξιουχικών δικαιωμάτων, που πετσόκοψαν όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων, με τη στήριξη της μισθωτής εργασίας, με τη μείωση της ανεργίας, με την αύξηση των μισθών , με την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων, που έχουν καταληστευθεί από όλες τις κυβερνήσεις.

 

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή στην Παναττική συγκέντρωση, που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις

 

την Τετάρτη 25/4 10.00 πμ

στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας)

 

Γραφείο Τύπου

 

23/04/2018