ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Παν. Λαφαζάνης στην Μεγαλόπολη στη συγκέντρωση ενάντια στην πώληση των λιγνιτικών μονάδωνΠαν. Λαφαζάνης: Το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων θα επιφέρει ένα σχεδόν θανατηφόρο πλήγμα στην περιοχή και στους εργαζόμενους.

Παν. Λαφαζάνης: Τσίπρας, Τσακαλώτος και Σταθάκης – υπόλογοι απιστίας, παράβασης καθήκοντος και εθνικής προδοσίας.

Ο Παν. Λαφαζάνης, ο Θαν. Πετράκος και ο Διον. Φλαμιάτος παρευρέθηκαν σε μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Μεγαλόπολη της Αρκαδίας ενάντια στο ξεπούλημα δύο λιγνιτικών μονάδων της περιοχής.

Ο Παν. Λαφαζάνης στο χαιρετισμό του στην συγκέντρωση, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το ξεπούλημα των δύο στρατηγικών λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της Μεγαλόπολης θα επιφέρει ένα, σχεδόν, θανατηφόρο οικονομικό πλήγμα στην περιοχή πρώτα απ’ όλα στους εργαζόμενους στα ορυχεία και στις εργοστασιακές μονάδες.

Οι Αλ. Τσίπρας, Ευκλ. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης είναι υπόλογοι απιστίας, παράβασης καθήκοντος και εθνικής προδοσίας. Με το νομοσχέδιο που κατέθεσαν δεν πουλάνε μόνο τέσσερις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα, αλλά τεμαχίζουν και ξεπουλάνε όλη την ΔΕΗ και διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις στο σύνολο της επιχείρησης.

Η εκποίηση της ΔΕΗ συνιστά την κορύφωση της τραγωδίας. Η κυβέρνηση ξεπουλάει ταυτόχρονα τον ΔΕΣΦΑ, την ΔΕΠΑ και τα ΕΛΠΕ, ενώ έχει ξεπουλήσει και τον ΑΔΜΗΕ.
Με δυο λόγια ξεπουλιέται όλη η εθνική δημόσια ενεργειακή βάση της χώρας, ο πλέον κρίσιμος τομέας για την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη, αλλά και για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.

Όλη η ενεργειακή βάση της Ελλάδας παραδίδεται κατ’ αυτόν τον τρόπο σε ξένα πολυεθνικά κέντρα.
Με την ενέργεια, όμως, σε ξένα χέρια η Ελλάδα μεταβάλλεται σε ανοχύρωτη χώρα και σε ενεργειακή αποικία ξένων συμφερόντων.

Το εθνικό αυτό έγκλημα δεν πρέπει να ψηφιστεί στην εξωνημένη Βουλή και αν ψηφιστεί δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Θα ακυρωθεί από τους αγώνες και την ψήφο του ελληνικού λαού.

Η ΛΑ.Ε δεσμεύεται ότι με την στήριξη των πολιτών θα ακυρώσει το εθνικό αυτό ανοσιούργημα».

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε
Αθήνα, 22/4/2018