ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 51 χρόνια μετά την 21η Απριλίου 1967

Ο αγώνας για δημοκρατία, Εθνική και λαϊκή κυριαρχία συνεχίζεται

 

Η συμπλήρωση 51χρόνων από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 φέρνει στις μνήμες ξανά τις οδυνηρές για τον ελληνικό λαό επιπτώσεις από τη βίαιη κατάλυση της Δημοκρατίας και την επιβολή της στυγνής και αμερικανόπνευστης δικτατορίας. Οι συνέπειες της χούντας «σφράγισαν» την πορεία της χώρας με βασανιστήρια και εξορίες για χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, καθώς και με την τραγωδία της Κύπρου.

Σήμερα, τιμούμε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν προκειμένου να ανατραπεί η χούντα. Αντιστεκόμαστε σθεναρά στα μισαλλόδοξα και συνένοχα κελεύσματα του νεοναζισμού και της άκρας δεξιάς, που εκμεταλλευόμενοι τις κοινωνικές συνέπειες των εφαρμοζόμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών στα λαϊκά στρώματα, επιχειρούν να βγάλουν ξανά στην επιφάνεια τις πιο επικίνδυνες ιδέες για την ανθρωπότητα.

Πέρασαν 8 έτη από το διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου, από το Καστελόριζο για ένταξη της χώρας μας στα καταστροφικά μνημόνια .

Σε συνέχεια των τραγικών και αντιλαϊκών αποφάσεων της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, οι πρόσφατες δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα από το Καστελόριζο, για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια, αποτελούν νέα ψέματα σε βάρος του ελληνικού λαού, αφού δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα με δεδομένο ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ένα καθεστώς ασφυκτικής εποπτείας.

Σήμερα, λοιπόν, 51 χρόνια μετά την αμερικανοκίνητη δικτατορία ο ελληνικός λαός που, λόγω της ένταξης στα ταπεινωτικά και εξοντωτικά για την κοινωνία μνημόνια,  εξακολουθεί να βιώνει συνθήκες λεηλασίας των εισοδημάτων, φτώχειας και ανεργίας, κατάλυσης της Δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, καλείται ξανά να πει:

«ΟΧΙ» σε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των Αμερικάνων, που χτυπούν την Συρία και βάζουν φωτιά στην ευρύτερη περιοχή μας-

«ΟΧΙ» στο ΝΑΤΟ και στις βάσεις του θανάτου

«ΟΧΙ» στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζουν να εξοντώνουν την πλειονότητα της κοινωνίας.

«ΟΧΙ» στο ευρώ, την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των «golden boys».

51 χρόνια μετά την 21η Απριλίου 1967 και μια οκταετία μετά την υπαγωγή στα μνημόνια, συνεχίζουμε να παλεύουμε για την προάσπιση: της Δημοκρατίας, της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας καθώς και των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, που πλήττονται βάναυσα.

Αγωνιζόμαστε για μια νέα Ελλάδα, ελεύθερη, δημοκρατική, κυρίαρχη, αντιιμπεριαλιστική και ανεξάρτητη, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, με εθνικό νόμισμα και τους εργαζόμενους και τον λαό κυρίαρχο στον τόπο μας.

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

20/4/2018