«Καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια έτσι και αλλιώς δεν θα υπάρχει»

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, μιλώντας στον ρ/σ Κανάλι 1 του Πειραιά (Κασσιμάτης, Μπαρδούνιας), καλούμενος να σχολιάσει την επικαιρότητα, δήλωσε μεταξύ άλλων :

«Καθαρή έξοδος από μνημονιακού τύπου επιτήρηση δεν θα υπάρχει επειδή έχουμε δεσμευτεί με μεγάλα πλεονάσματα μέχρι το 2060, επειδή θα χρωστάμε το 75% στους ευρωπαίους δανειστές, επειδή η ευρωζώνη μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε μια φυλακή, θα υπάρχει μια συνεχής επιτήρηση, από τους προϋπολογισμός μέχρι τις δημόσιες δαπάνες. Επομένως καθαρή έξοδος έτσι και αλλιώς δεν θα υπάρχει».

«Καθαρή έξοδος όσο υπάρχει αυτό το θεσμικό πλαίσιο δεν μπορεί να υφίσταται. Καθεστώς επιβολής πολιτικών θα υπάρχει έτσι και αλλιώς».

«Η συζητήσεις περί παράτασης του προγράμματος είναι μια «απειλή», προκειμένου να ικανοποιηθούν γρήγορα τα προαπαιτούμενα, διαπιστώνοντας ότι υπάρχει καθυστέρηση».

«Αυτό πρακτικά εκφράζεται με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στην κατεύθυνσή της πλήρους ιδιωτικοποίησης. Με τις προσπάθειες να κλείσουν το θέμα των κόκκινων δανείων με ένταση των πλειστηριασμών».

«Η συζήτηση περί παράτασης του προγράμματος ουσιαστικά είναι να επισπευστούν οι «μεταρρυθμίσεις», οι μνημονιακές δεσμεύσεις και όσα προαπαιτούμενα καθυστερούν».

«Άλλωστε, πρέπει να θυμηθούμε την πρωθυπουργική παραίνεση στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, να ολοκληρώσουν τα προαπαιτούμενα».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη στο παρακάτω link :

https://youtu.be/Wep4Dl0-Z8Q

Το Γραφείο Τύπου

19.04.2018