Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν ΛΑ.Ε, Παλαιστίνιοι, «Επιτροπή για Συρία» στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Παν. Λαφαζάνης: «Ο G. Pyatt έχει αναλάβει ρόλου ύπατου αρμοστή της ελληνικής αποικίας».

«Η κυβέρνηση θάβει τα ελληνικά συμφέροντα και βάζει απέναντι όσους θα έπρεπε να ήταν δίπλα μας, την Συρία και κυρίως την Ρωσία».

Αγωνιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα η «Λαϊκή Ενότητα», παλαιστινιακές οργανώσεις και η «Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Συρία» έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τους πρόθυμους συμμάχους του, Γαλλία και Βρετανία και ενάντια στην ΕΕ που στήριξε την βρώμικη πυραυλική επίθεση στην Συρία.

Κεντρικά συνθήματα της διαμαρτυρίας ήταν: «Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών», «Ελλάδα, Κύπρος, Συρία, Παλαιστίνη, Αμερικάνος κανένας δεν θα μείνει», «Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος και Συρία, οι λαοί παλεύουν για την ελευθερία».

Οι διαδηλωτές κατάγγειλαν, επίσης, την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και το μνημονιακό μπλοκ, οι οποίοι μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αμερικανικό στρατιωτικό προτεκτοράτο και προσέφεραν τις πάμπολλες αμερικανικές βάσεις της χώρας, ιδιαίτερα την Σούδα, για να στηρίξουν την βρώμικη πυραυλική επίθεση στην Συρία.

Στην διάρκεια της διαμαρτυρίας, Παλαιστίνιοι και Έλληνες πολίτες έκαψαν συμβολικά μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες σε ένδειξη καταγγελίας των αντίστοιχων ειδεχθών ιμπεριαλιστικών και σιωνιστικών κυβερνήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη

Στην διαμαρτυρία παρευρέθηκε και ο Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος μιλώντας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τόνισε ότι:

«Μετά την βρώμικη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑΓαλλίας και Βρετανίας στην Συρία, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Οι ΗΠΑ και οι πρόθυμοι σύμμαχοί τους άνοιξαν ένα νέο εφιαλτικό πολεμικό κεφάλαιο στην περιοχή και τις πύλες της αβύσσου για τον κόσμο. Μόνο οι λαοί με τους φιλειρηνικούς αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες τους μπορούν να τους σταματήσουν.

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου έχει κάνει κάτι που δεν θα τολμούσε καμία άλλη κυβέρνηση. Προσέφερε στις ΗΠΑ νέες βάσεις και διευκολύνσεις σε όλη την επικράτεια και τις παρέδωσε, με πρώτη την Σούδα, προς υποστήριξη από στεριά, αέρα και θάλασσα της παράνομης δυτικής ιμπεριαλιστικής επίθεσης στην Συρία. Δυστυχώς ο πολυπράγμων πρεσβευτής των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt έχει αναλάβει στην χώρα μας ρόλο χειρότερο του Πιουριφόι και έχει μετατραπεί σε ύπατο αρμοστή της ελληνικής αποικίας και του ελληνικού στρατιωτικού προτεκτοράτου.

Η παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θάβει έτσι τα εθνικά μας συμφέροντα και βάζει απέναντί μας όσους θα έπρεπε να έχουμε δίπλα μας φίλους και συμμάχους, την Συρία και κυρίως την Ρωσία».

 

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε

Αθήνα, 14/4/2018