Η ελληνική αγορά εργασίας καταστράφηκε… διαπιστώνουν και οι «οικονομικοί δολοφόνοι» του ΔΝΤ, που, όμως, προτείνουν… τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών που την κατέστρεψαν

Το ισχυρότερο σοκ μεταξύ των 37 πιο αναπτυγμένων οικονομιών του κόσμου δέχτηκε η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, την περίοδο 2008 – 2016. Το συμπέρασμα αυτό δεν βγαίνει από… αντιμνημονιακές δυνάμεις αλλά το «υπογράφει» ένας εκ των «θεσμών» – «οικονομικών δολοφόνων», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην τελευταία εξαμηνιαία έκθεση του, που εκτιμά ότι η ελληνική αγορά εργασίας καταστράφηκε, προτείνοντας όμως, … τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών που την κατέστρεψαν.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, οι αμοιβές στους εργαζομένους μειώθηκαν δραματικά, πέφτοντας κάτω από το 50% του μέσου ημερομισθίου των χωρών της Ευρωζώνης.

Ο κατήφορος θα συνεχιστεί όσο παραμένουν σε ισχύ οι αντιλαϊκοί μνημονιακοί νόμοι που σκοπό έχουν ακριβώς την εξαθλίωση του εργατικού δυναμικού και την παροχή εργασίας με μισθούς – «φιλοδωρήματα», κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Μοναδική λύση αποτελεί ο ξεσηκωμός της κοινωνίας και η ακύρωση των «δηλητηριωδών συνταγών» που έχουν επιβάλλει οι «θεσμοί», η τρόικα, με τη σύμφωνη γνώμη των εθελόδουλων παλαιομνημονιακών κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

10/4/2018