Δελτίο Τύπου

Μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Με πρωτοβουλία της έδρας του δικαστηρίου που έκρινε ότι οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν καταθέσει το cd– βίντεο, στο οποίο ισχυρίζονταν ότι υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία, αναβλήθηκε για 25 Σεπτεμβρίου 2018 η δίκη των 2 μελών της ΛΑΕ και ενός μέλους του κινήματος κατά των πλειστηριασμών (Οδυσσέας Χαραλαμπόπουλος, Αλέξανδρος Ρωμανός Αγγελής και Θωμάς Καράς).

Οι 3 αγωνιστές είχαν συλληφθεί -μάλιστα τραυματισμένοι μετά από απρόκλητη και βίαιη επίθεση των ΜΑΤ- στην κινητοποίηση κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι οποίοι διεξάγονταν σε συμβολαιογραφείο της Αθήνας και είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν στο αυτόφωρο για 7 πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα, τους είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις, μεταξύ άλλων, για αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινωνικής ειρήνης, απόπειρα άσκησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αστυνομικού, εξύβριση και απειλή.

Στο δικαστήριο μπροστά αλλά και μέσα στο κτίριο 7 της Ευελπίδων, όπου διεξαγόταν η δίκη, συγκεντρώθηκε πλήθος αλληλέγγυων. Με πανό και συνθήματα κατήγγειλαν την κυβερνητική αυθαιρεσία και ζήτησαν την αθώωση των 3 αγωνιστών.

Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου για αναβολή της δίκης οι 3 αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, καθώς και όλοι οι συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι, διατράνωσαν την θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας χωρίς να φοβούνται την καταστολή, τις συλλήψεις και τα ιδιώνυμα.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

30/03/2018