Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

«Στάχτη στα μάτια» των συνταξιούχων, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν υποστεί δραματικές έως και «εξοντωτικές» μειώσεις, πολλές από τις οποίες έγιναν -και εξακολουθούν να γίνονται- εντελώς παράνομα (παρά τα όσα ορίζουν ακόμη και οι αντιλαϊκοί νόμοι των πρώτων δύο αλλά και του τρίτου, και πιο «δηλητηριώδους», μνημονίου) αποτελούν οι ελπίδες τις οποίες επιχειρεί, μέσω διαρροών, να καλλιεργήσει για λόγους επικοινωνιακής τακτικής και μόνο (!) ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο κ. Τάσος Πετρόπουλος, αφήνει να καλλιεργηθεί η ελπίδα ότι οι ήδη νομοθετημένες, επιπλέον, μειώσεις στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2019, ενδέχεται να μην εφαρμοστούν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο υφυπουργός για πολλοστή φορά πουλά «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», προσπαθώντας να παραπλανήσει τους συνταξιούχους. Ξεχνά, εσκεμμένα προφανώς, ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, η πολιτική προϊσταμένη του, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε με δηλώσεις της ότι οι τροϊκανοί δεν δέχονται να μην εφαρμοστούν τα ήδη νομοθετημένα μέτρα για το 2019 στις συντάξεις.

Ο κ. Πετρόπουλος υπόσχεται ψευδώς ότι υπάρχει πιθανότητα οι νέες μειώσεις από τον επόμενο χρόνο να μην εφαρμοστούν, ενώ με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και φυσικά του ιδίου, εξακολουθούν να παρακρατούνται παράνομα εισφορές από τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, παρά το γεγονός ότι ο υφυπουργός έχει παραδεχθεί ότι αυτές είναι παράνομες και έχει δεσμευτεί για επιστροφή των αναδρομικών προς τους δικαιούχους.

Αιδώς κ. Πετρόπουλε!

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

29/3/2018