Δελτίο Τύπου

Π. Λαφαζάνης: Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα εθνική και κοινωνική επανάσταση, που θα δώσει επίκαιρο νόημα και θα ολοκληρώσει την επανάσταση του ‘21

Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε, και ο Διονύσης Φλαμιάτος, μέλος του Π.Σ. της ΛΑ.Ε., παρευρέθηκαν σήμερα στους εορτασμούς της εθνικής επετείου του 1821 στην Σύμη και στην συνέχεια είχαν  συνάντηση με τον Δήμαρχο της Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

Ο Παν. Λαφαζάνης, μετά το τέλος της παρέλασης στη Σύμη, έκανε την παρακάτω δήλωση

Αυτήν την ώρα η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στους δυο άδικα προφυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Από την ακριτική Σύμη διεκδικούμε την  άμεση απελευθέρωση τους.

Δυστυχώς, τα κροκοδείλια δάκρυα της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, τα οποία δεν συνοδεύονται με συγκεκριμένα αποφασιστικά μέτρα, δεν μπορούν να τους φέρουν πίσω.

Θα ήθελα να προσθέσω και το  εξής. Αν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Κάμμενος θεωρεί ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται σε ομηρία, τότε δεν έχει καμιά άλλη επιλογή από το να αναλάβει τις ευθύνες του, να επιδείξει ευθιξία και να παραιτηθεί αμέσως, αντί αν διαλαλεί σε όλη την Ευρώπη και όπου βρεθεί και όπου σταθεί την ομηρία τους, εκθέτοντας παράλληλα τη χώρα.

Αυτήν την ώρα, η Ελλάδα χρειάζεται μια πολύ βαθιά και θεμελιώδη δημοκρατική ανατροπή.
Στην ουσία, η χώρα μας χρειάζεται μια νέα εθνική και κοινωνική επανάσταση, η οποία θα δώσει επίκαιρο νόημα και θα ολοκληρώσει την επανάσταση του 21’.

Αυτή είναι η μεγάλη και επείγουσα πρόκληση για την ανόρθωση και την ανασυγκρότηση της του τόπου μας, πριν η Ελλάδα γνωρίσει εθνικές περιπέτειες και κυρίως μείνει μια χώρα χωρίς νεολαία και επομένως δίχως αύριο.”

Το Γραφείο Τύπου