ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, αποτελούμενη από τα μέλη της Π.Γ. Γιάννη Δούκα και Δέσποινα Σπανού, παραβρέθηκε σήμερα Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 στη συγκέντρωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων για την υπεράσπιση του επικουρικού τους ταμείου  (ΛΕΠΕΤΕ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μπροστά από τα γραφεία της διοίκησης.

 

Η ΛΑΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους ασφαλισμένους και απαιτεί την καταβολή των παροχών, την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της διοίκησης της Τράπεζας, που απορρέει από τον κανονισμό του ταμείου και την κατοχύρωση και ενίσχυση του επικουρικού ταμείου ούτως ώστε να εξακολουθεί να καταβάλει τις παροχές προς τους ασφαλισμένους.

 

Η ΛΑΕ θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να  αναλάβει τις ευθύνες της και να πάψει να το παίζει «Πόντιος Πιλάτος», ζητώντας από τους εργαζόμενους «να τα βρουν» με την διοίκηση της Τράπεζας και αυτή να νομοθετήσει. Η κυβέρνηση οφείλει να υποχρεώσει τη διοίκηση να αναλάβει τις υποχρεώσεις της, απέναντι στο ταμείο και τους ασφαλισμένους του.

 

Η ΛΑΕ επίσης καλεί τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας να συντονίσουν τον αγώνα τους με ολόκληρο το Συνταξιουχικό Κίνημα,  για την αποτροπή των νέων προγραμματισμένων από την κυβέρνηση μειώσεων, των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, αλλά και των μνημονίων, που τους υπαγορεύουν, και για την προάσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

 

Αθήνα 22/03/2018
Γραφείο Τύπου