Δελτίο Τύπου

 

Δήλωση του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε.

Παν. Λαφαζάνης: «Ο Αμερικανός πρέσβης J. Pyatt αποκαλύπτει και εκθέτει από τα Γιάννενα τον υποτελή ρόλο της κυβέρνησης και διασύρει τον Αλ. Τσίπρα και την πολιτική του»

 

«Οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη J. Pyatt από τα Γιάννενα, όχι μόνο αποκαλύπτουν αλλά και εκθέτουν, αν δεν εξευτελίζουν, την κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα.

Αποτελεί εθνικό όνειδος να εμφανίζει ο Αμερικανός πρέσβης τον Αλ. Τσίπρα και την κυβέρνηση του ως, περίπου, «βοηθού» και ως «υπαλλήλου» των ΗΠΑ, προκειμένου να κρατηθεί η Τουρκία στη δυτική τροχιά, και ως «βραχίονα» και «υπομόχλιο» της Ουάσιγκτον για την ένταξη της FYROM και των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Και αυτός ο «υπαλληλικός» ρόλος της κυβέρνησης είναι διπλά εθνικά επιζήμιος, διότι η εξυπηρετική της προς τις ΗΠΑ πολιτική, όχι μόνο προσφέρεται στις ΗΠΑ χωρίς κανένα θετικό αντάλλαγμα για τη χώρα αλλά, αντιθέτως, δίδεται αφενός χωρίς καμιά διάθεση από την πλευρά της FYROM να ακυρώσει τον θεσμικό αλυτρωτισμό της και αφετέρου με σκληρότατο τίμημα απειλών, εκβιασμών και επιθετικότητας από μέρους του τουρκικού καθεστώτος, κυρίως σε βάρος της Κύπρου και του Αιγαίου.

Αυτήν την ώρα και προτού η χώρα γνωρίσει ανεπανόρθωτες εθνικές περιπέτειες, χρειάζεται μια νέα ανεξάρτητη αντιιμπεριαλιστική πορεία και ένα νέο σχέδιο για την υπεράσπιση της ασφάλειας της χώρας, των εθνικών συμφερόντων και της ειρήνης και μια νέα στρατηγική άμυνας, οικονομικο-κοινωνικής ανασυγκρότησης και πολυδιάστατων διεθνών οικονομικών και πολιτικών σχέσεων.

Αυτό το νέο σχέδιο και η νέα ανεξάρτητη στρατηγική προϋποθέτουν, όμως, τη συντριβή της κυβέρνησης και του μνημονιακού πολιτικού τόξου, με μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στη χώρα και μια νέα λαϊκή κυβέρνηση που θα καταστήσει παρελθόν τα μνημόνια, τη λιτότητα, το ξεπούλημα της πατρίδας μας και την εθνική υποτέλεια.»

Το Γραφείο Τύπου

17/3/2018