Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Hazal Secer, η οποία απειλείται με έκδοση στην Τουρκία, μετά από σχετικό αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης, το οποίο εκδικάζεται την Τετάρτη 14/3, στις 10.30 πμ, στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως και Αλεξάνδρας).

Η Hazal Secer, η οποία έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, συνελήφθη και προφυλακίστηκε μαζί με 8 ακόμη αγωνιστές από την Τουρκία στις 28/11/17, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ελλάδα, με βάση ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο. Πρόκειται για την τρίτη αγωνίστρια από τους 8 συλληφθέντες που απειλείται με έκδοση στο βαθύτατα αυταρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς Ερντογάν, το οποίο επιδίδεται σε συστηματικές διώξεις και φυλακίσεις χιλιάδων πολιτικών του αντιπάλων.

Η έκδοσή της Hazal Secer ζητείται για δημόσιες πολιτικές δράσεις της στην Τουρκία, όπως η ένταξή της στο μαθητικό κίνημα, η αλληλεγγύη της στον αγώνα των ανθρακωρύχων και η συμμετοχή της στις διαμαρτυρίες για την δολοφονία του Berkin Elvan. Είχε προσαχθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιθέσεων στους συλλόγους και στην ομοσπονδία της νεολαίας, και, σε ηλικία μόλις 17 ετών, κρατήθηκε στην φυλακή για 3 ½ και 2 μήνες διαδοχικά.

Η ΛΑΕ απαιτεί την μη έκδοση των συλληφθέντων αγωνιστών στο τουρκικό καθεστώς και την άμεση απελευθέρωσή τους.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑΕ