Ενόψει της εκδίκασης της Έφεσης κατά της πρωτόδικης ποινής της Ηριάννας και του Περικλή (στο Εφετείο της Αθήνας στις 21/3) η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αλληλεγγύη της στους δύο νέους και καλεί όλες και όλους να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται στις 15 Μαρτίου για την απελευθέρωσή τους (στην Αθήνα στις 18:00 στα Προπύλαια).

Την ίδια ώρα που νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και της οργάνωσης Combat18/ΑΜΕ κυκλοφορούν ελεύθεροι, η Ηριάννα και ο Περικλής βρίσκονται έγκλειστοι στη φυλακή μετά την καταδίκη τους σε κάθειρξη 13 ετών, τον Ιούνιο του 2017, με βάση τις ιδιαίτερα επιβαρυντικές διατάξεις του τρομονόμου (187Α), η οποία τους επιβλήθηκε με απολύτως σαθρά αποδεικτικά στοιχεία και την απαράδεκτη ποινικοποίηση των προσωπικών τους σχέσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη για τη διατήρηση σε ισχύ του τρομονόμου που υποτίθεται ότι θα καταργούσε. Οι δηλώσεις αλληλεγγύης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πέρα για πέρα υποκριτικές, ιδιαίτερα την ώρα που η ίδια κυβέρνηση εντείνει την καταστολή σε βάρος αγωνιστών των κινημάτων, ψηφίζει ιδιώνυμα και προετοιμάζει την αυστηροποίηση του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Μόνη απάντηση οι αγώνες μας ενάντια στην εξοντωτική μνημονιακή λιτότητα και τον εντεινόμενο αυταρχισμό που τη συνοδεύει.

Όλες και όλοι στους δρόμους στις 15 Μάρτη.