Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Β. Πριμικήρη, μέλος του Π.Σ και μέλη της οργάνωσης της Λαϊκής Ενότητας στην Ιταλία, συναντήθηκαν αυτές τις μέρες των ιταλικών εκλογών στη Ρώμη, με διάφορες οργανώσεις της Ιταλικής Αριστεράς:

  1. Mε τον M. Acerbo από την Κομμουνιστική Επανίδρυση και το “Potere all Popolo

  2. Με τον Antonio Ingroia από την εκλογική “Lista del Popolo”.

  3. Με τον επικεφακής Piero Grasso του νέου πολιτικού υποκειμένου της αριστεράς Liberi e Uguali όπως και τον νεοεκλεγέντα βουλευτή και οικονομολόγο Stefano Fassina.

  4. Με αντιπροσωπεία της Επαναστατικής Αριστεράς αλλά και του Δ.Κ στην Ρώμη Τζιγκαρέτι νικητή των πρόσφατων περιφερικών εκλογών.

Σε όλες τις συναντήσεις έγινε αλληλοενημέρωση: α) για την οικονομική κατάσταση στην Ιταλία και την Ελλάδα, με τις άκρως αρνητικές καταστάσεις που δημιουργούνται για τον κόσμο της εργασίας, β) τα προβλήματα που εντείνονται από τις μεταναστευτικές ροές κύρια στις χώρες της Ν. Ευρώπης, γ) για τη γενικευμένη άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη και δ) για τη δύσκολη πορεία συνολικά της Ευρωπαϊκής αριστεράς σε όλες τις αποχρώσεις της.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ ενημέρωσε τους Ιταλούς συνομιλητές για την κατάσταση στην Ελλάδα, τις δύσκολες ελληνοτουρκικές σχέσεις και την αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον λαό μας από τις εγκληματικές αντεργατικές πολιτικές της Ε.Ε.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ προσπάθησε να προωθήσει τις σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας με όλες τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις της Ιταλίας με τις οποίες συναντήθηκε αυτές τις κρίσιμες ημέρες των Ιταλικών εκλογών.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

12/3/2018