ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα τηςΕπιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης , του Εξωραϊστικού συλλόγου Τεμπλονίου , των εργατικών σωματείων και άλλων φορέων ,καλεί τους Κερκυραίους στο παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων , την Παρασκευή 9 Μάρτη στις 6 το απόγευμα.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και την φωνή μας για:

· Τα υπάρχοντα δέματα στο Τεμπλόνι να ενταχθούν στη μελέτη για την αποκατάσταση του Τεμπλονίου.

· Σταμάτημα της λειτουργία του δεματοποιητή.

· Να αγοραστεί από το δήμο μια κινητή μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων η οποία θα μπορεί να παράγει υπόλειμμα αποδεκτό προς χρήση. Και που θα αξιοποιηθεί στο μέλλον και την αποκατάσταση των κυττάρων του Τεμπλονίου

· Να λειτουργήσει άμεσα ο Βιολογικός καθαρισμός του Τεμπλονιού.

· Να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του τομέα της καθαριότητας (εγκαταστάσεις και διαχείριση).

· Δημιουργία μόνιμων θέσων εργασίας με μισθό και εργασιακές σχέσεις που θα εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στη ζωή.

· Να αποκατασταθεί ο χώρος του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Ενεργοποίηση Λαϊκής Επιτροπής για τον έλεγχο και την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης.

· Άμεση χωροθέτηση έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με χρήση κατάλληλης σύγχρονης τεχνολογίας.

· Εφαρμογή προγραμμάτων διαλογής στην πηγή και εκτεταμένη ανακύκλωση.

· Αναγκαστική και υπό διαρκή και αυστηρό έλεγχο εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης στις τουριστικές μονάδες (ξενοδοχεία κλπ), στα εστιατόρια και στα σούπερ μάρκετ, με στόχο τη ελάχιστη παραγωγή απορριμμάτων.

· Δημόσιο διάλογο με λαϊκές διαδικασίες – συνελεύσεις για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

· Άμεση χωροθέτηση και λειτουργία πράσινων σημείων σε όλο το νησί με σωστή ενημέρωση για τη λειτουργία τους.

· Άμεσα να συνταθεί μελέτη για τη ένταξης στην ολοκληρωμένη διαχείριση την εκμετάλλευση των βιολογικών καθαρισμών με την επεξεργασία των οργανικών υπολειμμάτων για την παραγωγή μεθανίου, των πλαστικών για την παραγωγή πετρελοειδών και την εκμετάλλευση υπολειμμάτων ξυλείας για την παραγωγή καύσιμη ύλης.

Όλα τα παραπάνω να τεθούν σε ορθολογική σειρά και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο να ελέγχεται από τον δήμο την περιφέρεια την λαϊκή επιτροπή και από όποιον δημότη ενδιαφέρεται για την υλοποίηση των μελετών και των έργων του «τελευταίου» μεταβατικού σταδίου.