Θεσσαλονίκη 8 Μάρτη 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;;

 

Με μια κατάπτυστη ανακοίνωσή της, που θυμίζει άλλες, πέτρινες εποχές, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης «ωθεί» την ηγεσία της Αστυνομίας σε σκληρότερη καταστολή από αυτήν που ζήσαμε χθες έξω από το συμβολαιογραφείο της κας Λέπεση, η οποία έκανε «πρεμιέρα» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη.

«Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια δικαιολογιών για την στάση της Ηγεσίας. Οι επικεφαλής, ενώ έπρεπε να πρωτοστατούν στα μέτρα τάξης και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των διαταγών τους, ήταν ωσεί παρόντες», αναγράφουν στην ανακοίνωσή τους, «καρφώνοντας» τους επικεφαλής τους, και ζητώντας εντολές για να  επιτεθούν – αλήθεια πόσο παραπάνω όντας «πάνοπλοι»;; – σε απροστάτευτους πολίτες που υπερασπίζονται το δίκιο τους και τις ζωές τους.

Κι ακόμη περισσότερο, αναφέρουν παρακάτω στην ανακοίνωσή τους ότι: «Η άτυπη ασυλία των “μπαχαλάκηδων” είναι ύποπτη και εγείρει ερωτήματα από που πηγάζει. Γιατί τόσα χρόνια αυτοί οι “κύριοι” που έχουν κάνει επάγγελμα τα επεισόδια, δεν συλλαμβάνονται για να δώσουν εξηγήσεις στον Εισαγγελέα;».

Σήμερα μάλιστα, προέβησαν και σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, επικαλούμενοι δήθεν τραυματισμούς συναδέλφων τους, προκειμένου να οδηγήσουν στα δικαστήρια το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, θεωρώντας ότι έτσι θα ξεμπερδέψουν με αυτό. Για τους τραυματισμούς των μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσ/κης, για τις ρίψεις χημικών, τσιμουδιά.

Δεν ξέρουμε αν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης παίζει το ρόλο του «λαγού» της κυβέρνησης και του Υπ. Δημόσιας Τάξης (sic Προστασίας του Πολίτη), και προχωρά σε κίνηση αντιπερισπασμού, την ίδια μέρα, όπου, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, ασκήθηκε ιδιαίτερη επιθετική βία από τις δυνάμεις καταστολής έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία στην Αθήνα, με αποτέλεσμα τρεις συναγωνιστές να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Δεν ξέρουμε επίσης, αν η ανακοίνωση, η οποία συνιστά μνημείο λεκτικής πρόκλησης για ισχυρότερη καταστολή, με άγνωστες συνέπειες, για συλλήψεις αγωνιστών του κινήματος που σκόπιμα και υποβολιμιαία ονομάζει «μπαχαλάκηδες», έγινε επίσης κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να το «βοηθήσει» να προχωρήσει σε περισσότερη καταστολή.

Είμαστε όμως σίγουροι, ότι ο κ. Τόσκας θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανος για το αστυνομικό σώμα που διαμορφώνεται επί των ημερών της ηγεσίας του, αφού, ως μνημονιακή κυβέρνηση, δε μπορεί παρά να κυβερνά με τα ΜΑΤ και την καταστολή.

Η ένταση των πλειστηριασμών, με βάση και τις νέες δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την τρίτη αξιολόγηση, αλλά και οι εξώσεις που θα ακολουθήσουν, κάτω από την πίεση της Ε.Κ.Τ. αυτές να υλοποιούνται εντός δυο μηνών από την πραγματοποίηση του πλειστηριασμού, θα οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις μέσα στην ελληνική κοινωνία, αφού χιλιάδες άνθρωποι θα ξεσπιτωθούν, θα χάσουν τα μικρομάγαζα, τα χωράφια, τα πατρικά τους σπίτια.

Είναι φανερό, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και τα «όργανα» καταστολής της, επιχειρούν να διαμορφώσουν όρους εκφοβισμού της κοινωνίας, και καταστολής της όποιας αντίστασης.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετέχει στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, δηλώνει για μια ακόμη φορά, ότι, όσο εφαρμόζονται μνημονιακές πολιτικές, όσο εξαθλιώνονται από αυτές οι συμπολίτες μας, όσο υφαρπάζεται η λαϊκή περιουσία σε όφελος των τραπεζών και των κερδοσκοπικών funds, θα είμαστε στους δρόμους, για να υπερασπιζόμαστε το λαϊκό δίκιο, και να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, ικανού να τους ανατρέψει, και να εφαρμόσει μια εναλλακτική, ριζοσπαστική, φιλολαϊκή πολιτική.

Καλεί τον Υπ. Δημόσιας Τάξης να πάρει άμεσα θέση για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, και να το καταδικάσει.

Οι ψεύτικες καταγγελίες και η καταστολή δε μας πτοούν.

«Μας φαίνονται μεγάλοι, γιατί είμαστε σκυφτοί, σηκώστε το κεφάλι, να σκύψουνε αυτοί».

Το Γραφείο Τύπου