ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις Παν. Λαφαζάνη στα Μέσα Ενημέρωσης, μετά την επίθεση των ΜΑΤ έξω από το συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου

Σε ώρα εθνικών απειλών αυτοί ρίχνουν χημικά και αρπάζουν σπίτια

Νίκη του κινήματος η αναστολή των πλειστηριασμών στο συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου

«Αυτό που έγινε σήμερα με την επίθεση των ΜΑΤ έξω από το συμβολαιογραφείο είναι πρωτοφανές ακόμα και για εμάς που έχουμε ζήσει σκοτεινές και τραγικές στιγμές σε αυτήν την χώρα.

Εδώ είχαμε τα ΜΑΤ να μας πετάνε αθρόα χημικά, να μας χτυπάνε με γκλομπ, ακόμα να πετάνε και μπουκάλια, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλούς με αναπνευστικά προβλήματα και λιποθυμίες, ενώ τρεις αγωνιστές, εκ των οποίων δύο στελέχη της ΛΑ.Ε, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Σωτηρία» και το «Λαϊκό».

Υπεύθυνοι είναι και πολιτικοί εγκληματίες οι Τσίπρας, Τόσκας, Κοντονής και οι τράπεζες που δίνουν εντολές στο κύκλωμα του Ρούσκα να ληστεύει νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. Όλοι αυτοί θα πληρώσουν, θα λογοδοτήσουν και θα κάτσουν στο σκαμνί.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λογοδοτήσουν για τις εγκληματικές ευθύνες τους.

Είναι ντροπή ότι ακόμα και σε μια ώρα εθνικών απειλών και κινδύνων, κυβέρνηση και τραπεζίτες θεωρούν ότι βρίσκουν πρόσφορη ευκαιρία για να ξεσπιτώσουν κόσμο και να του πάρουν την περιουσία.

Οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις για να περάσουν, θέλουν νεκρούς. Γι’ αυτό και τα σχέδια τρόικας, κυβέρνησης, πιστωτών θα ακυρωθούν από τις λαϊκές αντιδράσεις.

Τέλος να σημειώσω ότι και η σημερινή αγωνιστική πίεση του κινήματος δεν πήγε καθόλου χαμένη. Είχε νικηφόρο αποτέλεσμα, πράγμα που δείχνει ότι ο αυταρχισμός μπορεί να πέφτει στο κενό.

Όλοι οι πλειστηριασμοί, τελικά, λόγω της παρουσίας μας στο συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου, μεταξύ αυτών και μια πρώτη κατοικία, μικρά διαμερίσματα και καταστήματα και μια μικρή έκταση μικρομεσαίας αγροτικής κατοικίας, ανεστάλησαν.

Και αυτό θα πρέπει να πιστωθεί ως επιτυχία του κινήματος».

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε
Αθήνα, 7/3/2018