Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΛΑ.Ε την Τετάρτη (7/3) στις 1:45 μ.μ έξω από το συμβολαιογραφείο επί της οδού Καποδιστρίου 18 για την ακύρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Παν. Λαφαζάνης: Να ακυρωθούν πρώτα απ’ όλα όλοι οι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και λαϊκών περιουσιακών στοιχείων

Καταγγέλλουμε ως ΛΑ.Ε την κυβέρνηση και τραπεζίτες, όλο το επίορκο δικαστικό κύκλωμα και της ηγεσία της ΑΑΔΕ, τα οποία μαζί με μια δράκα εξωνυμένων υπό τον Ρούσκα συμβολαιογράφων, καταληστεύει τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υφαρπάζοντας εισοδήματα, σπίτια και μικρομεσαία ακίνητα

H Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) συνεχίζει αταλάντευτα να στηρίζει και να συμμετέχει δυναμικά στις δράσεις κατά των πλειστηριασμών σε όλη την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη και μέλη της ΛΑΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 7 Μαρτίου, στη 1.45 μ.μ., έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Καποδιστρίου 18 (πλ. Κάνιγγος) που θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί -τουλάχιστον- τριών πρώτων κατοικιών με στόχο την ακύρωση τους:
α) για χρέος 157.000 ευρώ, με τιμή προσφοράς 65.000 ευρώ,
β) για χρέος 155.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 183.000 ευρώ.
γ) για χρέος 100.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 125.000 ευρώ.

Με δηλώσεις του ο Παν. Λαφαζάνης ζήτησε:
“Να ακυρωθούν πρώτα απ’ όλα όλοι οι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και λαϊκών περιουσιακών στοιχείων.
Καταγγέλλουμε ως ΛΑ.Ε την κυβέρνηση και τραπεζίτες, όλο το επίορκο δικαστικό κύκλωμα και της ηγεσία της ΑΑΔΕ, τα οποία μαζί με μια δράκα εξωνυμένων υπό τον Ρούσκα συμβολαιογράφων, καταληστεύει τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υφαρπάζοντας εισοδήματα, σπίτια και μικρομεσαία ακίνητα.
Πολύ γρήγορα όλα αυτά τα πολιτικά, παραθεσμικά και παρακρατικά κέντρα θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν για τις εγκληματικές τους ενέργειες”.
Επισημαίνεται ότι από την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, με στόχο την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, γίνονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Επίσης, από την Πέμπτη 1η Μαΐου, εκπλειστηριάζονται λαϊκές κατοικίες και περιουσίες για οφειλές άνω των 500 ευρώ, προς το δημόσιο και τα ταμεία.
Η ΛΑΕ απαιτεί:
• Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με μέτρα όπως η νομοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.
• Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων.
• Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, στις διώξεις και στην καταστολή του κινήματος.
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Κράτους

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)
5/3/2018