Μεγάλα ερωτηματικά για τις συλλήψεις των Ελλήνων στρατιωτικών και ακόμα περισσότερα ερωτηματικά και ανησυχίες για την στάση της κυβέρνησης Τσίπρα

Αναγκαία και πιο επείγουσα από ποτέ μια δημοκρατική ανατροπή και μια νέα εθνική πορεία

Μετά το νέο πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια και την παρεμπόδιση και εκδίωξη του γεωτρύπανου από την κυπριακή ΑΟΖ, η σύλληψη από τουρκικές δυνάμεις στον Έβρο και στη συνέχεια η απαράδεκτη φυλάκιση στην Αδριανούπολη και η αυθαίρετη παραπομπή σε δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αποτελεί άλλη μια ιταμή τουρκική πρόκληση με άγνωστες μέχρι στιγμής προεκτάσεις.

Προκαλούνται πολύ μεγάλα ερωτηματικά για τις συνθήκες σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, για τα οποία δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πειστικές διευκρινίσεις και απαντήσεις.

Πολύ μεγαλύτερα, όμως, ερωτηματικά και ανησυχίες προκαλεί η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία επέδειξε ξανά και στον μέγιστο, ίσως, βαθμό, όλα τα αρνητικά συμπτώματα του ελληνικού ψοφοδεούς και παρακμιακού πολιτικού κατεστημένου, ικανού μόνο να εξωθεί την χώρα σε κρίσεις αλλά ανίκανου και ανέτοιμου να διαχειριστεί τις παραμικρές δυσκολίες.

Ένα, πάντως, είναι βέβαιο: ότι με τις ακολουθούμενες πολιτικές που έχουν καταντήσει την χώρα μας αθλιέστατο προτεκτοράτο και με τον «υπερδραστήριο» Αμερικανό πρεσβευτή Geoffrey Pyatt σε ρόλο επόπτη και εντολέα, ο ελληνικός λαός δίπλα στην φτωχοποίηση και εξαθλίωση κινδυνεύει να γνωρίσει και μεγάλες εθνικές περιπέτειες.

Οι δήθεν «σύμμαχοι» και οι υποτιθέμενες ευρωατλαντικές «συμμαχίες» αυτής της χώρας αποδεικνύονται για άλλη μια φορά «Δούρειοι ίπποι» για την καταλήστευση της πατρίδας μας και την υπόσκαψη των εθνικών μας συμφερόντων.

Αν η πατρίδα μας δεν προχωρήσει σε μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή, που θα πετάξει στον κάλαθο των πολιτικών απορριμάτων την κυβέρνηση μαζί με όλο το μνημονιακό πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο και δεν σχεδιάσει μια νέα, ανεξάρτητη, αντιιμπεριαλιστική και πολυδιάστατη στρατηγική ανάπτυξης και διεθνών πολιτικών, οικονομικών, αμυντικών και εξωτερικών σχέσεων, τότε η Ελλάδα και η ελληνική νεολαία δεν θα μπορέσουν να έχουν κανένα μέλλον.

Αυτήν τη νέα πολιτική και πορεία ξεκίνησα να υλοποιώ ως υπουργός Ενέργειας και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με την συμφωνία με την Ρωσία για τον αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο που θα περνούσε από την Ελλάδα και η οποία γρήγορα ενταφιάστηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα με την μνημονιακή συνθηκολόγησή της.

Σήμερα αυτή η στρατηγική εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης της χώρας είναι πιο αναγκαία και επείγουσα από ποτέ.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε
Αθήνα, 4/3/2018