Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα φέρει ακέραιη την ευθύνη για οποιαδήποτε βλάβη της υγείας του Κ. Γιαγτζόγλου

Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την βίαιη μεταγωγή του αναρχικού κρατούμενου και απεργού πείνας και δίψας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος, παρότι βρισκόταν ήδη σε απεργία πείνας, ξυλοκοπήθηκε από δυνάμεις των ΕΚΑΜ και μεταφέρθηκε από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Λάρισας.
Πρόκειται για μια εκδικητική συμπεριφορά εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο, αντιστρέφοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, προσπαθεί να επαναφέρει έμμεσα το καθεστώς της απομόνωσης των αναρχικών κρατουμένων από το κοινωνικό τους περιβάλλον. Υλοποιώντας,  έτσι, τις πάγιες επιταγές της αμερικάνικης πρεσβείας και κύκλων της ακροδεξιάς.
Η απεργία δίψας είναι το έσχατο μέσο πάλης ενός κρατουμένου και θέτει άμεσα την ζωή του σε κίνδυνο.  Η κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, θα φέρουν ακέραιη  την ευθύνη για οποιαδήποτε  βλάβη της υγείας του Κ. Γιαγτζόγλου.  
Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του Κ. Γιαγτζόγλου για επαναφορά του στον Κορυδαλλό. Απαιτούμε να σταματήσει να διακυβεύεται η υγεία και η ζωή του. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια επαναφοράς του καθεστώτος των φυλακών τύπου Γ.

Κανένας άνθρωπος δεν είναι αναλώσιμος!

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.