Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε.

Τα «μνημονιακά συνεταιράκια» ψήφισαν από κοινού την καταστροφή του τρίτου μνημονίου και την αμαρτωλή διάταξη για το επίδομα Αντωνοπούλου

Να φύγει τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και μαζί με την μνημονιακή αντιπολίτευση να πεταχτούν στον κάδο των πολιτικών απορριμάτων

«Η αμαρτωλή ρύθμιση του τρίτου μνημονίου, στη βάση της οποίας δόθηκε νομίμως το απαράδεκτο επίδομα ενοικίου στην Ράνια Αντωνοπούλου, δεν ξεγυμνώνει πολιτικά και ηθικά μόνο την διάτρητη, έτσι και αλλιώς, κυβέρνηση ΤσίπραΚαμμένου αλλά δείχνει και την πολιτική και ηθική υποκρισία όλων των κομμάτων της μνημονιακής αντιπολίτευσης.

Ο λόγος είναι απλός: Η αμαρτωλή διάταξη, που αξιοποίησε η κ. Αντωνοπούλου και όχι μόνο, ψηφίστηκε τον Δεκαπενταύγουστο του 2015 στην Βουλή, μαζί με όλο το καταστροφικό τρίτο μνημόνιο και με αντισυνταγματικές διαδικασίες εξπρές όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ αλλά και από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Όλα μαζί τα μνημονιακά συνεταιράκια, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (ΔΗ.ΣΥ.), Ποτάμι, είναι συνυπεύθυνα για τα χαριστικά επιδόματα που προνομιακά δόθηκαν σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, όπως και κυρίως είναι συνυπεύθυνα, γιατί τον Δεκαπενταύγουστο του 2015 ψήφισαν το μνημόνιο και διέσωσαν από την πτώση την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, η οποία αλλιώς θα ήταν υποχρεωμένη να πάει σε εκλογές με ανοικτό το θέμα της επικύρωσης του μνημονίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι τελευταίες θα έπαιρναν τη μορφή δημοψηφίσματος: Ναι η Όχι στο τρίτο μνημόνιο.

Όλα τούτα δείχνουν ότι κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση την ίδια ώρα που από κοινού ενταφίαζαν την χώρα και το λαό, ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο, και την ίδια ώρα που μαζί έκοβαν συντάξεις και επιδόματα, την ίδια ώρα ψήφιζαν, ακόμα, όλοι μαζί διατάξεις που προσέφεραν προνόμια και δώρα στους διαχειριστές της μνημονιακής λεηλασίας.

Άγνοια δεν υπάρχει, παρά μόνο δόλος και σκοπιμότητα.

Άλλωστε, όλοι μαζί τότε, υπό τον φόβο της ΛΑ.Ε. και του ψευδώνυμου ”ριφιφί του Νομισματοκοπείου”, είχαν αποδεχθεί τις πραξικοπηματικές διαδικασίες ψήφισης του τρίτου μνημονίου.

Γι’ αυτό κυβέρνηση αλλά και μνημονιακή αντιπολίτευση πρέπει όλοι μαζί να ανατραπούν, να πληρώσουν για τα εγκλήματα τους και να πεταχτούν στον κάλαθο των πολιτικών απορριμάτων».

Το Γραφείο Τύπου

27/2/2018