Δικογραφία σχηματίστηκε εναντίον μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, για τη δράση στους στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Κλήσεις κατάθεσης έλαβαν μέλη της Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, μέλη συλλογικοτήτων και συνδικαλιστικά στελέχη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, που κατηγορούνται για παρεμπόδιση διεξαγωγής πλειστηριασμών, μάρτυρες κατηγορίας εμφανίζονται οι συμβολαιογράφοι και αστυνομικοί που αναγνώρισαν τους συναγωνιστές.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει ένα καθεστώς περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί. Καμία προσπάθεια πισωγυρίσματος σε σκοτεινές εποχές δεν θα γίνει ανεκτή, την ώρα που ο λαός ματώνει σε μια προσπάθειά του να ζήσει με αξιοπρέπεια. Δεν θα περάσουν οι μεθοδεύσεις τους. Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται. Απέναντι τους και δίπλα στους συναγωνιστές θα βρεθούν χιλιάδες κόσμου. Απέναντι στα βρώμικα σχέδιά τους κατά των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού μας, θα βρουν κάθε άνθρωπο που αντιλαμβάνεται ότι το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή ταυτίζεται με το δικαίωμα στον αγώνα για τη διεκδίκησή της.

Η εθελόδουλη κυβέρνηση στέλνοντας ένα μήνυμα εκφοβισμού ψήφισε την ιστορικά πρωτοφανή νομοθετική ρύθμιση στην αρχή του έτους, καθ ’υπόδειξη των δανειστών, προκειμένου να καταστείλει το κίνημα. Δεν υπάρχει προηγούμενο θέσπισης ¨ιδιώνυμου¨ αδικήματος, σε περίοδο κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που να διασφαλίζει ξεδιάντροπα τα συμφέροντα των τραπεζών, ποινικοποιώντας τη λαϊκή αντίσταση

Η Λαϊκή Ενότητα στέκεται αλληλέγγυα στους διωκόμενους αγωνιστές, καλεί οργανώσεις, φορείς, σωματεία να συμπαρασταθούν και ζητά να αποσυρθούν οι κατηγορίες, τονίζοντας ότι το μαζικό λαϊκό κίνημα που υπερασπίζεται σθεναρά τη λαϊκή στέγη, δεν κάμπτεται ούτε τρομοκρατείται.

Λαϊκή Ενότητα Λάρισας

27/2/2018