ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παν. Λαφαζάνης: «Χρειαζόμαστε συλλαλητήρια, αλλά συλλαλητήρια ενάντια στο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου και τη νέα «κατοχή». Συλλαλητήρια ενάντια στα μνημόνια και την λιτότητα και τη Νατοϊκή κηδεμονία, για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας ενάντια στη νέα αποικιοκρατία».

Ο Παν. Λαφαζάνης παραβρέθηκε στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών και έκανε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

«Πραγματοποιούνται συλλαλητήρια για να μην πουληθεί η Μακεδονία. Δυστυχώς, η Μακεδονία έχει ήδη ξεπουληθεί σε σημαντικό βαθμό και πωλείται συνεχώς φέτα-φέτα.

Σήμερα ξεπουλήθηκε σε Γερμανούς, Γάλλους, Κινέζους και εγχώρια αρπακτικά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, πουλήθηκε στους Γερμανούς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζονται να πουλήσουν σε γαλλικά συμφέροντα την ΕΥΑΘ, η ElDorado «κατέχει» και καταστρέφει την Χαλκιδική, πουλιέται η Εγνατία Οδός, ξεπουλιούνται οι μονάδες της ΔΕΗ στην Κοζάνη, πωλούνται όλες οι δημόσιες στρατηγικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα και εκποιείται όλος ο δημόσιος και ορυκτός μακεδονικός πλούτος.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα είναι μια κατεχόμενη χώρα, η οποία έχει υποθηκεύσει στους πιστωτές για έναν αιώνα όλο το δημόσιο πλούτο της.

Χρειαζόμαστε συλλαλητήρια, αλλά συλλαλητήρια για να σώσουμε τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το νερό, τις στρατηγικές επιχειρήσεις μας, τις υποδομές, τους δρόμους μας, τον δημόσιο πλούτο μας. Συλλαλητήρια για την ελευθερία, την δημοκρατία, την κυριαρχία και ανεξαρτησία μας, ενάντια στα μνημόνια, στη λιτότητα, τη Νατοϊκή κηδεμονία και τη νέα αποικιοκρατία».