Η ΛΑ.Ε. καταδικάζει τη βάρβαρη επίθεση του τούρκικου στρατού στην επαρχία του Άφριν

Όλες και όλοι στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι Κούρδοι, στο Σύνταγμα, στις 5 μ.μ., την Τρίτη 23/1, στην πλ. Συντάγματος

Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.) καταδικάζει την βάρβαρη επίθεση του τούρκικου στρατού στο Καντόνι της επαρχίας του Άφριν, ενάντια στους Κούρδους μαχητές του YPG, που ήδη έχει ως αποτέλεσμα νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους είναι άμαχοι, ακόμη και παιδιά, καθώς και δεκάδες τραυματίες.

Όπως δήλωσε ο Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε., Παν. Λαφαζάνης, «η στρατιωτική αυτή επιδρομή του καθεστώτος του Ερντογάν στο Αφρίν πλήττει βάναυσα την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και παραβιάζει πλήρως τις αρχές του ΟΗΕ και κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας, ενώ δυναμιτίζει περαιτέρω το κλίμα στην περιοχή, προκαλώντας κινδύνους ευρύτερων αποσταθεροποιήσεων και πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Το σκληρό πολιτικό κατεστημένο της Τουρκίας επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον προκλητικό επεκτατισμό του και αποδεικνύει ότι συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ειρήνη και για θετικές εξελίξεις στην περιοχή».

Η ΛΑΕ εκφράζει τη βαθιά αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο κουρδικό λαό και την πλήρη στήριξή της στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα και στην πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη βάρβαρη επίθεση του τούρκικου στρατού που θα ακολουθήσει, με κατάληξη την τούρκικη πρεσβεία, που διοργανώνεται από την Επιτροπή Κούρδικων Δικαιωμάτων, στις 5 το απόγευμα, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

22/1/2018