Την Παρασκευή 19/1/2018 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε από την Π.Ε. της Λαϊκής Ενότητας Πετρούπολης, με ομιλητή τον Ευρωβουλευτή της ΛΑ.Ε, Νίκο Χουντή.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο Νίκος Χουντής ανέλυσε τα αδιέξοδα του κυβερνητικού success story και τη στροφή της Ε.Ε. προς τον νεοφιλελεύθερο ολοκληρωτισμό και την κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατίας.

Τόνισε ότι ο δρόμος των μνημονίων και της υποταγής είναι στρωμένος με νέα βάρη για το λαό (πλεόνασμα με εποπτεία μέχρι το 2060 δυσβάσταχτη φορολόγηση, πλειστηριασμοί, φυγή των νέων στο εξωτερικό).

Υπογράμμισε ότι ο δρόμος που προτείνει η Λαϊκή Ενότητα για λύση χωρίς μνημόνια, λιτότητα, ευρώ, σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δύσκολος όμως σ’ αυτήν υπάρχει ελπίδα.

Η κυβερνητική πολιτική που στην ουσία στηρίζουν όλα τα κόμματα των μνημονίων, οδηγεί στο ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας, της δημόσιας περιουσίας και της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας. Η πρόταση της Λαϊκής Ενότητας για ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο ανατροπής βρίσκει πια μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή γιατί ο λαός πια ξέρει, είναι υποψιασμένος.

Η συγκέντρωση στην Πετρούπολη έδειξε τις μεγάλες ευθύνες και το ρόλο της Λαϊκής Ενότητας, αλλά και τις δυνατότητες για να αναπτερωθεί η ελπίδα του λαού.