Πριν λίγες μέρες ήρθε στην Κέρκυρα ο νέος πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Άρης Ξενόφος. Ήρθε να μιλήσει για την ανάπτυξη που αποτελεί υποτίθεται μνημονιακή δέσμευση. Ήρθε δηλαδή να μιλήσει εκτός από το ξεπούλημα των υδοβιοτόπων, των νησιών, των δασών, των κερδοφόρων κρατικών επιχειρήσεων, των αεροδρομίων, του νερού, της ενέργειας και για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας στα κοράκια των πολυεθνικών.

 

Εξ αρχής τονίζουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε την όποια θεσμική τους οντότητα διότι χαίρουν αστικής και ποινικής ασυλίας τόσο αυτός όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Δεν αναγνωρίζουμε αυτό το αντισυνταγματικό όργανο υφαρπαγής της δημόσιας γης και περιουσίας, το οποίο ήδη τρέχει στα δικαστήρια για να κριθεί η νομιμότητά του. Το σημαντικότερο είναι ότι όπως με τον αντισυνταγματικό νόμο 3986/11 συστάθηκε, έτσι με έναν άλλο νόμο μπορεί κάλλιστα να ακυρωθεί, το ίδιο και όλες οι μεταβιβάσεις σε αυτό. Άρα το ΤΑΙΠΕΔ δεν εξουσιοδοτείται να αποφασίζει για το κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό μέλλον της Ελλάδας.

 

Ο κ. Άρης Ξενόφος μίλησε για ανάπτυξη κατ εικόνα και ομοίωση των Αεροδρομίων και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά. Ανενδοίαστα δηλαδή και ξεδιάντροπα μας είπε με δυο λόγια:

 

Χαρίστε το λιμάνι της Κέρκυρας γιατί αυτό είναι η ανάπτυξη. Είναι το μονοπώλιο του Γερμανικού Δημοσίου στον τομέα των αερομεταφορών, η τεράστια απώλεια δημοσίων εσόδων, η 40χρονες αποζημιώσεις, οι τεράστιες κρατικές ενισχύσεις, οι φοροαπαλλαγή της FRAPORT, ο έλεγχος του τουριστικού κλάδου, η αύξηση των Τελών στις πλάτες των επιβατών, η εργοδοτική ασυδοσία, η τρομοκρατία και η περικοπή θέσεων εργασίας. Μας μίλησε ουσιαστικά για το υπερκέρδος των πολυεθνικών και των τραπεζικών οργανισμών που μεθόδευσαν την φωτογραφημένη ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων περιφερειακών αεροδρομίων, που θα αποδώσουν για τη 40ετία 2,4 δις στον ESM (ούτε καν στο δημόσιο ! ) ενώ μόνο από το Σπατόσημο η Ελλάδα θα είχε έσοδα 8 δις. Μας είπε δηλαδή ότι για την “ανάπτυξή τους” αυτοί θα εισπράττουν και το ελληνικό δημόσιο θα χρηματοδοτεί. Ανάπτυξη είναι το αντίστοιχο κινέζικο μονοπώλιο στον ΟΛΠ, η οποία όλως τυχαίως θα πληρώσει εφάπαξ το ένα τέταρτο από ό,τι θα εισπράττει από τα ενοίκια που θα πληρώνει το κράτος ετησίως !

 

Είδαμε και τη μεθόδευση  για τον Ερημίτη, που παραβιάζοντας κάθε ελληνική και διεθνή νομοθεσία, το ΤΑΙΠΕΔ θα τσιμεντοποιήσει την περιοχή για να πουλήσει real estate.

 

Κύριοι της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ. Τί λοιπόν απομένει να κάνετε και για τα λιμάνια;

Να φωτογραφήσετε το διαγωνισμό σε πολυεθνική που η Deutsche Bank κατέχει το μετοχικό κεφάλαιο; Θα αλλάζετε συνεχώς τους όρους των Προκηρύξεων για να νομιμοποιείτε κοινοπραξίες off shore εταιριών; θα βάλετε Δικαστήρια να εγκρίνουν τις παρανομίες σας; Θα βάλετε τις θυγατρικές των υποψηφίων επενδυτών σα συμβούλους αποκρατικοποιήσεων; Θα βάλετε ελληνικές τράπεζες (όπως η Alpha Bank δάνεισε τη Fraport με ανακεφαλαιοποιημένα λεφτά των Ελλήνων) να χρηματοδοτούν πολυεθνικές που θα κερδίζουν τους διαγωνισμούς σας; θα βάλετε τα εγχώρια φερέφωνα να ανακοινώνουν ψευδή στοιχεία (όπως το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας που είπε ότι η επένδυση στον Ερημίτη θα αυξήσει 13% το ΑΕΠ του νησιού !); Τί άλλο απομένει να κάνετε;

 

Τίποτα από όλα αυτά. Ο κερκυραϊκός λαός τίποτα δεν θα σας επιτρέψει, διότι γνωρίζει πια, διότι ξέρει τι κρύβει το προσωπείο σας. Κρύβει το σκοπό του υπερκέρδους στις πλάτες των πολιτών με οποιοδήποτε κόστος, με οποιοδήποτε τίμημα.

 

Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας προειδοποιεί τα αντισυνταγματικά όργανα της εκποίησης του δημόσιου πλούτου και τους εκάστοτε προέδρους τους. Προειδοποιεί την κυβέρνηση. Ο λαός θα αντισταθεί με όποια μέσα του έχετε αφήσει διαθέσιμα και κυρίως με συλλογικούς κοινωνικούς αγώνες. Ο  κερκυραϊκός λαός ξέρει ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού θα αποτελέσει πλήγμα στην τοπική οικονομία. Ξέρει ότι στόχος σας είναι το τουριστικό προϊόν του νησιού να ελέγχεται από θυγατρικές του Γερμανικού Δημοσίου και της Deutsche Bank. Ξέρει ότι θα θιγούν όλοι οι εμπορικοί, ακτοπλοϊκοί, παραγωγικοί κλάδοι της μικροοικονομίας της Κέρκυρας. Ήδη το βλέπει στην περίπτωση του Αεροδρομίου Καποδίστριας. Ξέρει ότι θα προσπαθήσετε να δελεάσετε την Τοπική Αυτοδιοίκηση παραχωρώντας τμήματα της λιμενικής ζώνης, ….σας ευχαριστούμε γι’ αυτό….ευγενικό εκ μέρους σας.

 

Ο  κερκυραϊκός λαός ξέρει πλέον καλά  ότι δεν θα διστάσετε να ξηλώσετε το ΝΑΟΚ και τα Μουράγια, ξέρει ότι θα παίξετε την καραμέλα της ανάπτυξης της κρουαζιέρας. Δεν μπορούμε όμως άλλη πια κοροϊδία. Ως εδώ. Δεν θα αφήσουμε το λιμάνι και το Αεροδρόμιο, το 100% δηλαδή της τουριστικής πύλης της Κέρκυρας στα χέρια των κερδοσκοπικών πολυεθνικών.

 

Κύριοι της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ. Κατεβάστε τα στυλό και ξεχάστε το λιμάνι της Κέρκυρας. Μπορεί να γίνατε πιο έμπειροι στις παράνομες μεθοδεύσεις των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά το ίδιο πιο έμπειροι γίναμε και εμείς. Δεν θα σας επιτρέψουμε να σχεδιάσετε το ξεπούλημα και των λιμανιών της χώρας.  Αυτή τη φορά σας βλέπουμε από την αρχή. Αυτή τη φορά ο λαός γνωρίζει τα αποτελέσματα από τις περίφημες “αναπτυξιακές σας επενδύσεις”.