Για άλλη μία φορά ακούσαμε σήμερα τον Πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής να στρέφει τα πυρά του προς όσους αποχώρησαν το 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με την προοπτική της συνθηκολόγησης και της πλήρους υποταγής στις μνημονιακές ορέξεις των δανειστών και της τρόικα.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται προφανώς σε μετατραυματικό πολιτικό σοκ και δείχνει ότι ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το γεγονός, ότι βρέθηκαν κάποιοι και κάποιες, που στο όνομα της Αριστεράς ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τα υπουργικά και βουλευτικά αξιώματα τους.

Στο σοκ που του προκάλεσε το 62% των Ελλήνων με το περίφημο «ΌΧΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, μα και στο σοκ που του χάρισε η πεισματική και θαρραλέα στάση αυτών, που αποφάσισαν να υπερασπιστούν την ιστορική πορεία και το όνομα της Αριστεράς και όχι να το βρωμίζουν κάθε ημέρα, συνδέοντας το με βάναυσες περικοπές μισθών και συντάξεων, με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας  και πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών.

Προσπάθησε να ειρωνευτεί αυτούς που αγωνίζονται για τα ιδεώδη της Αριστεράς και τα δίκια του ελληνικού λαού λέγοντας πως περιμένουν την «Δευτέρα Παρουσία σαν τους Χιλιαστές» ενώ ο ίδιος προτίμησε να συνεργάζεται με όλους τους οικονομικούς δολοφόνους, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία του και να εξακολουθεί να εξαπατά και να εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό.

Τέλος να υπενθυμίσουμε στον Πρωθυπουργό κι ένα απόσπασμα από το ποίημα «Όσο μπορείς»  του αείμνηστου ποιητή μας Κωνσταντίνου Καβάφη που ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,

τούτο προσπάθησε τουλάχιστον

όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου.

 

μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.»

Το γραφείο τύπου
15/01/2018