Το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών, έδωσε σήμερα, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, μία πρώτη αγωνιστική απάντηση στο κυβερνητικό μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, με την πολύ μαζική και μαχητική παρουσία του σε συμβολαιογραφεία της Αθήνας που πραγματοποιούνταν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αλλά κυρίως με μια μεγάλη και ενωτική συγκέντρωση στο ειρηνοδικείο Αθήνας, καθώς και στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Η κυβέρνηση πανικόβλητη από την ανάπτυξη και την κοινωνική απήχηση του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών, σε… αγαστή συνεργασία με την επίορκη ηγεσία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών- Πειραιώς και νήσων, ανέβαλε τους 240 συμβατικούς πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα στα ειρηνοδικεία, με στόχο μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου να μετατραπούν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών, παρά ταύτα δεν ανέστειλε αλλά συνέχισε και σήμερα τις κινητοποιήσεις του, δίνοντας και πάλι το αγωνιστικό «παρών» στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Ιδιαίτερα στο ειρηνοδικείο Αθήνας πραγματοποιήθηκε μία μαζικότατη και κυρίως ενωτική συγκέντρωση και εν συνεχεία πορεία του Κινήματος και των κοινωνικών συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών.

Σε αυτή την κινητοποίηση έδωσε το αγωνιστικό παρών μπλοκ αγωνιστών της ΛΑΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ., Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς και άλλες πολιτικές συλλογικότητες του Αριστερού και αντιμνημονιακού χώρου (όπως η Πλεύση Ελευθερίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ, το Κίνημα Δεν Πληρώνω και το ΠΑΜΕ).

Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών -και με τη σημερινή αγωνιστική του κινητοποίηση- κατέστησε σαφές ξανά ότι δεν το φοβίζουν οι εντολές της κυβέρνησης για ωμή αστυνομική καταστολή, τα χημικά, ούτε η πολιτική συκοφαντία του από όλο το μνημονιακό, πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο, αλλά και η ψήφιση από την κυβέρνηση της χουντικής έμπνευσης (ν)τροπολογίας για θέσπιση ως ιδιώνυμου αδικήματος σε βάρος των μελών του.

Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών έστειλε, επίσης, ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, στην μνημονιακή «αντιπολίτευση», στις τράπεζες, στα funds και στους κερδοσκόπους ότι δεν θα το σταματήσει ούτε η μετατροπή όλων των πλειστηριασμών σε ηλεκτρονικούς και ότι και πάλι θα βρει τον τρόπο να σταματήσει την αρπαγής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Δεν μας φοβίζουν ούτε τα χημικά, ούτε οι φυλακίσεις.

Και το 2018 συνεχίζουμε τον ενωτικό αγώνα για να προστατεύσουμε τον μόχθο του ελληνικού λαού.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

10/1/2018