Κάλεσμα στη συγκέντρωση για τη στήριξη των Κούρδων προσφύγων, την Παρασκευή 12/1, στις 12 μμ, μπροστά στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και καλεί στην κινητοποίηση των Κούρδων πολιτικών προσφύγων του Λαυρίου την Παρασκευή 12/1/18, στις 12μμ, μπροστά στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης να κλείσει το Κέντρο Υποδοχής Πολιτικών Προσφύγων και αιτούντων ασύλου στο Λαύριο.

Η απόφαση για το κλείσιμο του Κέντρου προσφύγων του Λαυρίου, το οποίο παρέχει εδώ και 50 χρόνια άσυλο σε Κούρδους που διώκονται για την πολιτική τους δράση και στις οικογένειες τους, εντάσσεται στο πλαίσιο των συμφωνιών ανταλλαγμάτων με την κυβέρνηση Ερντογάν, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση των αντιπροσφυγικών πολιτικών της ΕΕ.

Από το Κέντρο υποδοχής προσφύγων του Λαυρίου έχει ήδη αποσυρθεί ο Ερυθρός Σταυρός και έχουν απομακρυνθεί όλες οι δομές στήριξης των προσφύγων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ακόμα και για την διασφάλιση της σίτισης τους, παρά το γεγονός ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες περιλαμβάνονται πολλά παιδιά και αγωνιστές που στο παρελθόν έχουν υποστεί βασανιστήρια ή φυλακίσεις.

Παράλληλα, καταγγέλλουμε την απόφαση του Δήμου Λαυρεωτικής για την κατεδάφιση των κτιρίων που στεγάζουν τους πρόσφυγες, αδιαφορώντας για την τύχη τους.

ΟΙ Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες δεν είναι αναλώσιμοι και δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως διαπραγματευτικό «ατού» στο βωμό των πολιτικών της Ευρώπης – Φρούριο. Η διεθνιστική αλληλεγγύη και φιλία μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας επιτάσσει την στήριξη των αγωνιστών και αγωνιστριών που διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία έχει εξαπολύσει εκτεταμένο πογκρόμ διώξεων σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων.

Επιτροπή Δικαιωμάτων της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

10/1/2018