ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΛΑΕ ενάντια στα κυβερνητικά στελέχη, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις στον Πειραιά, σήμερα 6 Ιανουαρίου, ημέρα των Θεοφανείων.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, κατά του αυταρχισμού της κυβέρνησης και του ιδιώνυμου για την ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας και την φυλάκιση των αγωνιστών, για προστασία του δικαιώματος στην απεργία , κατά του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει νέα μέτρα κατά των δικαιωμάτων και περικοπές των μισθών και των συντάξεων.

Στο κάλεσμα  και στις προκηρύξεις της ΛΑΕ ανταποκρίθηκαν θετικά οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για τις εκδηλώσεις των Θεοφανείων .

Όμως η Κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τις γνωστές αυταρχικές μεθόδους, έστειλε τα ΜΑΤ και προσπάθησε να εμποδίσει τους διαδηλωτές να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους, πράγμα που όμως δεν κατάφεραν να επιτύχουν παρά την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο μπλοκ της ΛΑΕ.
Τα μέλη και τα στελέχη της ΛΑ.Ε. και οι συλλογικότητες ενάντια στους πλειστηριασμούς, πραγματοποίησαν την διαμαρτυρία τους και αργότερα συνέχισαν την πορεία τους στους δρόμους του Πειραιά.

Η κινητοποίηση εξέφρασε την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών ενάντια στην κυβέρνηση.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Τα «ιδιώνυμα» δεν θα περάσουν.

Το νέο ραντεβού κατά των πλειστηριασμών, θα είναι την επόμενη Τετάρτη  10 Ιανουαρίου, στα Ειρηνοδικεία και στα συμβολαιογραφεία.

Το γραφείο τύπου
06/01/2017