Σύμφωνα με το από 22/12 Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΤΕ, στη συνάντηση που είχε το Προεδρείο του με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Δραγασάκη και τον κ. Πετρόπουλο, η απάντηση του κ. Δραγασάκη στο αίτημα του Συλλόγου να παρέμβει προκειμένου να καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις και η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να αναλάβει τις ευθύνες της για τον «εγγυημένο παροχών» λογαριασμό, ήταν ότι:

«ήδη έχει κάνει προσπάθειες προς την κατεύθυνση της καταβολής των οφειλόμενων, οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν γιατί -όπως του ανέφερε ο κ. Φραγκιαδάκης- δεν επιτρέπει ο SSM ! Τόσο ο αντιπρόεδρος όσο και ο υφυπουργός, πρότειναν ότι για να αρθεί το αδιέξοδο πρέπει να ανοίξει ο διάλογος μεταξύ Διοίκησης και Συλλόγων ενώ επισήμαναν ότι η εμμονή εξεύρεσης μόνης λύσης στο πλαίσιο του ‘εγγυημένου παροχών ΛΕΠΕΤΕ’ εντείνει το αδιέξοδο. Επίσης ο αντιπρόεδρος τόνισε ότι οι τράπεζες πλέον δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση αλλά από τον SSM και το ΤΧΣ.»

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στη μνημονιακή πολιτική της, πετάει από τα χέρια της την «καυτή πατάτα» της επίλυσης ενός ζωτικού για 16000 συνταξιούχους προβλήματος, στο Σύλλογο των συνταξιούχων, καλώντας τον να συνθηκολογήσει, κάνοντας άτακτη υποχώρηση από συμβατικές κατακτήσεις, προκειμένου να καταβληθούν κάποια ψίχουλα επικούρησης, σε συνταξιούχους, οι οποίοι, πάνω από 30 χρόνια οι περισσότεροι, κατέθεταν ανελλιπώς τις εισφορές τους στον εν λόγω λογαριασμό.

Αυτό όμως που είναι πιο φανερό, είναι η κυνική ομολογία του κ. Δραγασάκη, αντιπροέδρου της πρώτη φορά «αριστερά» κυβέρνησης, ότι οι τράπεζες ελέγχονται από τον SSM και το ΤΧΣ, και όχι από την κυβέρνηση!

Η δήλωση αυτή συνιστά δημόσια ομολογία, ότι η χώρα μας είναι υπό την απόλυτη επιτροπεία των «δανειστών», αφού αυτοί ελέγχουντο χρηματοπιστωτικό της σύστημα, και η κυβέρνηση μια απλή μαριονέτα.

«Ξέχασε» βέβαια να πει ο κ. Δραγασάκης, ότι ο μη έλεγχος των τραπεζών από το δημόσιο, οφείλεταιαποκλειστικά στην τρίτη ανακεφαλαιοποίησή τους, το 2015, για την οποία έχει απόλυτη ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και ο ίδιος προσωπικά, όταν με πενταροδεκάρες, στην κυριολεξία, χαρίστηκαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στα ξένα funds, και απώλεσε σημαντικό πακέτο των μετοχών τους που κατείχε το Δημόσιο.

Ανακεφαλαιοποίηση, η οποία κόστισε στον ελληνικό λαό 40 δις ευρώ!

Άρα, όχι μόνον ο SSM και το ΤΧΣ, αλλά και τα ξένα funds ελέγχουν το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, συνεπώς και τη λειτουργία της οικονομίας της χώρας μας, την οποία δυστυχώς, έχει παραδώσει βορά στα συμφέροντα των κάθε λογής «επενδυτών», ξεπουλώντας και τις δημόσιες επιχειρήσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες οι υποταγμένες διαχρονικά κυβερνήσεις.

Μόνον η αντίσταση και ο αγώνας των πλατιών λαϊκών στρωμάτων για να καταργηθούν τα μνημόνια, να υπερασπιστούμε τους μισθούς, τις συντάξεις, τις αξιοπρεπείς, θεσμοθετημένες εργασιακές σχέσεις, το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρεπή σύνταξη, να διαγράψουμε, με όπλο την παύση πληρωμών το δημόσιο χρέος, να διαγράψουμε το ιδιωτικό χρέος όσων πλήγηκαν στην οικονομική κρίση, να επαναφέρουμε στη δημόσια ιδιοκτησία τις τράπεζες με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, να βγούμε από τη μέγγενη του ευρώ, να συγκρουστούμε και να έρθουμε σε ρήξη με την Ε.Ε., μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε ανάκτηση της κυριαρχίας της, έξοδο από την κρίση, σταματώντας την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μη μας κλέψουν την επικούρηση, να μη μας κλέψουν τη ζωή, δυναμικά, χωρίς υπαναχωρήσεις και ταλαντεύσεις.

 

 ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ

23 Δεκέμβρη 2017