Σήμερα Πέμπτη 21/12/2017 κλιμάκιο της ΛΑΕ με επικεφαλής τον γραμματέα Παν. Λαφαζάνη επισκέφθηκε τα ΚΑΠΗ Κερατσινίου και συζήτησε με τους συνταξιούχους, οι οποίοι είδαν σήμερα για άλλη μια φορά τις συντάξεις τους να περικόπτονται. Σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου, το ΕΚΑΣ περικόπτεται ή καταργείται για χιλιάδες συνταξιούχους. Συγκεκριμένα για 115.000 συνταξιούχους το ΕΚΑΣ μειώνεται από 115 ευρώ σε 35 ευρώ και για άλλους 50.000 καταργείται εντελώς.

Είχε προηγηθεί η περικοπή σε 140.000 τον προηγούμενο χρόνο και φυσικά από 01/01/2019 θα καταργηθεί για όλους.

Οι συνταξιούχοι στα ΚΑΠΗ εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και όπως δήλωσαν μάλιστα, μετά από 40 χρόνια δουλειάς δεν μπορούν πια να αντιμετωπίσουν  ούτε και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες.

Όπως είπε μια συνταξιούχος «μας παρουσιάζουν ότι είναι επιτυχία να παραμείνει η χώρα στο ευρώ αλλά εμείς δεν έχουμε ευρώ στην τσέπη και το βασικό είναι να μπορούμε να επιβιώσουμε. Η κυβέρνηση όχι απλώς μας κόβει τις συντάξεις αλλά τώρα θέλει να μας πάρει και τα σπίτια».

Ο γραμματέας της ΛΑΕ Παν. Λαφαζάνης είπε απευθυνόμενος στους συνταξιούχους, ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε νέες μειώσεις με την περικοπή του ΕΚΑΣ και του χρόνου τέτοια μέρα θα περικοπεί όχι μόνο το υπόλοιπο ΕΚΑΣ  αλλά και η προσωπική διαφορά με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον οι συνταξιούχοι να επιβιώσουν έστω και στοιχειωδώς.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν», οι απόμαχοι της δουλειάς, οι οποίοι είχαν προσφέρει στην κοινωνία με την εργασία τους και είχαν πληρώσει και εισφορές καταδικάζονται στην εξαθλίωση από την πολιτική της κυβέρνησης, την οποία το μοναδικό που την ενδιαφέρει, είναι να εξυπηρετήσει τους δανειστές και μια χούφτα τραπεζίτες.

Η μοναδική λύση είναι η αντίσταση.

Η διάλυση της κοινωνίας και της χώρας, που φέρνουν οι μνημονιακές πολιτικές  δεν θα περάσουν.

Υπάρχει εναλλακτική πρόταση με την κατάργηση των μνημονίων, την εθνικοποίηση των τραπεζών, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, την επαναφορά εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

 Όλ’ αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε μια νέα πορεία τον τόπο με ανάπτυξη και ευημερία.

 

Αθήνα 21/12/2017

Γραφείο Τύπου