Η ΛΑΕ στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση που διοργανώνεται την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, κατά την παγκόσμια ημέρα του μετανάστη, από αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές, κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες.

Οι περιφερειακοί πόλεμοι και η ακραία φτώχεια και εξαθλίωση που έχουν υποθάλψει σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα του πλανήτη οι ιμπεριαλιστικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ΗΠΑ και της ΕΕ, εξαναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς ή της μετανάστευσης. Λαοί «θερίζονται» από την πείνα σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, ως αποτέλεσμα της αρπαγής όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους από τις μεγάλες πολυεθνικές, που στηρίζουν απολυταρχικά καθεστώτα ή πολέμαρχους. Την ίδια ώρα, χωριά ολόκληρα εξαρτούν την επιβίωσή τους από τα χρήματα που θα στείλει ο ένας ή μία μετανάστρια που θα καταφέρει να φθάσει και να παραμείνει στην Ε.Ε.

Η Ε.Ε. όχι μόνο κρατάει τα σύνορα της κλειστά απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αλλά, με τις συμφωνίες που υλοποιεί, συμβάλλει σε εκατόμβες νεκρών μεταναστών και προσφύγων στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Με τις πολιτικές της αποτροπής ενισχύει την εξαθλίωση στα νησιά του Αιγαίου, ενώ χρηματοδοτεί πολέμαρχους και «αιμοδοτεί» τα φρικαλέα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνυπογράφει και στηρίζει όλες τις ανθρωποκτόνες πολιτικές της Ε.Ε., αλλά και πρωτοστατεί για την διατήρηση της αντιπροσφυγικής/αντιμεταναστευτικής συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, η οποία έχει μετατρέψει τα νησιά του Αιγαίου σε φυλακές για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που ζουν, επιπλέον, με τον διαρκή φόβο της απέλασής τους στην δήθεν «ασφαλή» Τουρκία.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει η συνεργασία ΕΕ – Λιβύης για την αποτροπή της μετανάστευσης. Να σταματήσει η χρηματοδότηση των σκλαβοπάζαρων στη Λιβύη.

Να ακυρωθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ – Ελλάδας – Τουρκίας. Να κλείσουν τα στρατόπεδα στα νησιά, να μεταστεγαστούν οι πρόσφυγες των καταυλισμών της ενδοχώρας σε ενοικιαζόμενα σπίτια.

Άσυλο με πλήρη δικαιώματα των προσφύγων σε όποια χώρα της ΕΕ επιθυμούν. Να καταργηθεί η Συμφωνία του Δουβλίνου.

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας, καμία διευκόλυνση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν την προσφυγιά.

Τη Δευτέρα 18/12 παγκόσμια μέρα του μετανάστη, ημέρα διεθνούς δράσης κατά των σκλαβοπάζαρων στη Λιβύη, στην Ελλάδα ενώνουμε τη φωνή μας με τις διεθνείς μεταναστευτικές, προσφυγικές, αντιρατσιστικές και τις οργανώσεις δικαιωμάτων και καλούμε:

5 μ.μ. σε συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή

7 μ.μ. στην πορεία που θα ακολουθήσει στα γραφεία της ΕΕ στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας