Το τμήμα Πολιτισμού της ΛΑΕ, συνεχίζοντας τις πολιτιστικές του δραστηριότητες, διοργανώνει επίσκεψη στην έκθεση του γνωστού ζωγράφου Χρήστου Αλαβέρα, με την παρουσία του ίδιου του ζωγράφου.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Το ραντεβού μας θα είναι την Παρασκευή 15/12, στις 7.00΄ μ.μ. ακριβώς, μπροστά στην είσοδο του Γαλλικού Ινστιτούτου, στη Λεωφόρο Στρατού, απέναντι από την ΕΡΤ3, και όπως πάντα είναι ανοικτό σε όλους/ες.

Απόσπασμα από συνέντευξη του Χρήστου Αλαβέρα στο Art and Press τον Αύγουστο 2017.

«Ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να επικοινωνήσει, με τα μέσα που διαθέτει. Το μέσο που επέλεξα εγώ, είναι η ζωγραφική. Η ζωγραφική είναι σαν τον ορίζοντα. Παλεύεις να τον φτάσεις, αλλά συνεχώς απομακρύνεται. Είναι διαρκής η πρόκληση, να εξερευνήσεις το ανεξάντλητο πεδίο της. Βάφω. Αυτό κάνω, ορμώμενος από την ανάγκη να εκφραστώ και να μείνει κάτι ζωντανό, να αποτυπωθεί με τον δικό μου τρόπο και να επικοινωνηθεί, όπως κάποιος άλλος το κάνει με την συγγραφή, τη μουσική, τον χορό ή άλλη μορφή τέχνης.

Η πρωταρχική αυτή ανάγκη, γίνεται αντικείμενο έρευνας και αυτοανάλυσης, μέσα από την αίσθηση των μορφών και των σχημάτων, την ποικιλία στην έκφραση και τη σχέση ανάμεσα στην ανάγκη για το θέμα που επιλέγεις και το συσχετισμό με τη ζωή. Συγκρίνεις, απορρίπτεις, ανακαλύπτεις “συγγένειες”. Μαθαίνεις τον εαυτό σου. Υποσυνείδητα, επαναλαμβάνεις και υιοθετείς φόρμες που έχουν προϋπάρξει, δικές σου ή άλλων, μέχρι να βρεις τη φόρμα με την οποία θα διαφοροποιηθείς, θα δώσεις τη δική σου ματιά και υπογραφή, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα. Η Τέχνη είναι τρόπος ζωής».

Το Γραφείο Τύπου