Όλοι οι δρόμοι των συνταξιούχων οδηγούν στο Σύνταγμα (15/12, 5μμ)

Η ΛΑΕ στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει η συντονιστική επιτροπή αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων στο Σύνταγμα 15/12/2017, στις 5 μ.μ.

Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί την ενωτική και αγωνιστική απάντηση των συνταξιούχων στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2018 και στο νέο σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που φέρνει ο Ν4387/2016 του Κατρούγκαλου. Επίσης αποτελεί την απάντηση στην κυβέρνηση που με άλλοθι τα επιδόματα φτώχειας, από το δήθεν κοινωνικό μέρισμα, που προσέρχεται από τις σφαγιασμένες συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα, εγκαινιάζει νέες τακτικές προπαγάνδας για να κρύψει τις νέες θανατηφόρες περικοπές της τρίτης μνημονιακής αξιολόγησης, δηλαδή την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ και των κοινωνικών επιδομάτων, την μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ κ.α.

Οι συνταξιούχοι με την κινητοποίησή τους διεκδικούν όσα με τη βία τους έχουν αφαιρέσει οι δανειστές και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Τις συντάξεις τους, τα δικαιώματά τους στην κοινωνική ασφάλιση δεν τα χρωστούν σε κανένα δανειστή και θα τα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος.

Ο αγώνας τους θα είναι πιο αποτελεσματικός, εάν διεκδικήσουν από κοινού με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, μαζί με όλο το λαό με γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό, ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές, ενάντια στις μνημονιακές δεσμεύσεις:

·         Την άμεση καταβολή της 13ης σύνταξης και δωρεάν δημόσια υγεία για όλους.

·         Την άμεση καταβολή όλων των κύριων και επικουρικών συντάξεων που χρονίζουν.

·         Καταβολή των συντάξεων χηρείας με κατάργηση των διατάξεων του Ν4387/16.

·         Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων.

·         Να επιστραφούν έντοκα, αφορολόγητα και ακατάσχετα τα ποσά από τις παράνομες κρατήσεις μετά την έκδοση της υπ’ αρίθμ. 2287/2015 απόφασης της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές και παράνομες οι μνημονιακές περικοπές των συντάξεών.

Οι συνταξιούχοι μαζί με τους εργαζομένους μπορούν να νικήσουν και να ανατρέψουν τις αντεργατικές πολιτικές, νικώντας τον φόβο, την αδιαφορία, τη θανατηφόρα λογική που καλλιεργούν σκόπιμα οι δυνάμεις του συστήματος, ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, μπαίνοντας πιο μαζικά-μαχητικά-ενωτικά-συντονισμένα στον αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5 μ.μ.

 Το γραφείο τύπου
14/12/2017