Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Γιάννη Δούκα παραβρέθηκε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του ΟΤΕ έξω από το 12όροφο κτίριο του ΟΤΕ ΥΜΑ – ΝΥΜΑ στην πλατεία Βικτωρίας. Μετά τη συγκέντρωση ο Γιάννης Δούκας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η Λαϊκή Ενότητα συμπαραστέκεται και στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ για την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους σε όλο τον όμιλο. Μιας συλλογικής σύμβασης που θα δίνει αυξήσεις σε όλους, θα άρει τις αδικίες σε βάρος των νέων, που θα ομογενοποιεί μισθούς, ωράρια εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο εταιρειών ΟΤΕ.

Η διοίκηση του ΟΤΕ δείχνει τα δόντια της εκμεταλλευόμενη τα όπλα που της έχουν χαρίσει όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εκφοβίζει και εκβιάζει αφ’ ενός με τις «φιλικές» παραινέσεις διευθυντικών στελεχών και παρατρεχάμενων και αφ’ ετέρου την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων που έχουν επιβάλλει τα προηγούμενα μνημόνια και που δεν επανέφερε ως όφειλε και ως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή βέβαια τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό της και όλα τα προηγούμενα απεργοσπαστικά μέτρα που λάμβαναν κατά καιρούς οι διοικούντες. Στη σημερινή κινητοποίηση αξημέρωτα το σύνολο των γενικών διευθυντών και του διευθυντικού κατεστημένου ήταν επί ποδός προκειμένου να λειτουργήσει ο απεργοσπαστικός τους μηχανισμός. Καταγγέλλουμε τις απεργοσπαστικές πρακτικές και το μηχανισμό που επιχειρεί να στήσει η διοίκηση και ιδιαίτερα τους «αγανακτισμένους» γενικούς διευθυντές που παρά λίγο να τραυματίσουν απεργούς με το αυτοκίνητό τους.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ να εντείνουν τον αγώνα τους με τη μαζική τους συμμετοχή στην αυριανή 14/12/17 Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση τόσο για την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας όσο και για τις ευρύτερες διεκδικήσεις για την κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων, για την αντίσταση στα νέα μέτρα που φέρνει η τρίτη αξιολόγηση, για την αντίσταση στη ρύθμιση που επιχειρεί να βάλει στο γύψο τις απεργιακές κινητοποιήσεις.